НачалоНовиниТеленор проведе втора демонстрация на 5G (този път с мое участие)

Теленор проведе втора демонстрация на 5G (този път с мое участие)

3142
Написана от  nixanbal 10 август 2019
Теленор проведе втора демонстрация на 5G (този път с мое участие)

Тази седмица Теленор организира втората демонстрация на възможните приложения на 5G, в която имах възможността да се включа и аз, при това заедно с Валя. Операторът, който има временен лиценз за тестове на 5G технологията, организира излъчване на 360-градусово 4K видео от София към Бургас. 

Демонстрацията на 5G този път отново се развиваше на две точки в страната - едната беше в кухнята на ресторанта на Андре Токев в София, а другата - Бургас. Три двойки готвачи аматьори имахме възможността да се поразвихрим в професионална кухня, където, докато заедно приготвяхме 3-степенно меню, бяхме снимани с 360-градусова камера в 4K резолюция.

5G тест на Telenor @ nixanbal.com

Сигналът от нея се излъчваше в реално време към Бургас, където беше самият собственик на ресторанта с VR очила на главата. Чрез тях Токев можеше да ни вижда и да се оглежда в кухнята си, както за да ни дава напъствия, така и да следи да не изпочупим оборудването му. 

Идеята на този експеримент всъщност беше да се демонстрира приложението на 5G в сферата на менторство от разстояние. По този начин например Токев би могъл да обучава свои ученици в който и да е друг град. 

5G тест на Telenor @ nixanbal.com

И докато ние имахме изключително вълнуващо преживяване в кухнята, в Бургас присъствалите на теста са имали възможност да тестват още няколко приложения на 5G, включително онлайн игри. 

5G тест на Telenor @ nixanbal.com

Припомням ви, че първата публична демонстрация в 5G тестовете на Теленор беше сходна и представляваше лекарски преглед и консултация между колеги от София и Хасково. Ако ви е любопитно да се докоснете до новата технология и да направите един 5G спийдтест, можете да следите къде ще е следващото подобно събитие тук https://www.telenor.bg/5g-tests

5G тест на Telenor @ nixanbal.com

Колкото до задачата ни с Валя - имахме отговорността да приготвим 6 порции по зададена рецепта, която беше филе от сьомга с аспержи и сос с див лук и хайвер. По моя оценка, а и тази на шеф готвачите в ресторанта, които всъщност ни оценяваха накрая, коричката на рибата ми се беше получила перфектно!

5G тест на Telenor @ nixanbal.com

Мишо Дюзев и Ани обаче заслужават 10 точки за фламбето с узо, което за малко щеше да стопи 360-градусовата камера на тавана на кухнята.

ВИДЕО: 10 НЕЩА за камерата на Samsung Galaxy S21 Ultra

Това е една от най-способните и най-многофункционални камери в смартфон досега. Затова в следващото видео ще ви разкажа подробности за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer