НачалоНовиниТеленор пуска видеотелефония през 4G LTE мрежата си

Теленор пуска видеотелефония през 4G LTE мрежата си

2825
Написана от  nixanbal 08 април 2019
Теленор пуска видеотелефония през 4G LTE мрежата си

Теленор обяви, че започва да предлага услуга за видео разговори през LTE мрежата си. Технологията не изисква специална активация, но е достъпна само за абонати с договор и може да се използва само с определени устройства. 

Video over LTE (ViLTE) надгражда VoLTE, като към по-качествения пренос на глас в 4G мрежата добавя и образ. Услугата за видеоразговори в мрежата на оператора е достъпна още с въвеждането на 3G мрежите, но в световен мащаб се доказа като една от най-малко използваните.

Все пак, ако искате да се възползвате от ViLTE в мрежата на Теленор, трябва да сте абонат на договор, с достъп до и в обхвата на 4G мрежата им, както и да притежавате един от изброените 23 смартфона - Huawei P20, P20 Pro, P30 и P30 Pro, Samsung Galaxy S7, S7 edge, S8, S8+, S9, S9+, S10, S10e, S10+, Note8, Note9, A6, A6+, A8, J4, J6, J6+, A7 и A9. Отсрещната страна също трябва да покрива тези условия. 

Обажданията чрез ViLTE се таксуват съгласно ценовата листа, приложима за използвания мобилен план на клиента и не черпят от наличните MB за мобилен интернет, обясняват от телекома. Т.е. проверете в условията си колко струва минута видеоразговор за вашия план - цената е еднаква за видеоразговор през 3G и 4G. 

Официална премиера на LG V40 ThinQ - предлага тройна основна камера за всяка ситуация

LG представи днес новия си топмодел V40 ThinQ, който е първият телефон на компанията с тройна основна камера, а освен…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer