Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниТеленор стартира тестово технологията VoLTE за по-добър звук и качество на връзката при разговори

Теленор стартира тестово технологията VoLTE за по-добър звук и качество на връзката при разговори

5250
Написана от  nixanbal 31 май 2018
Теленор стартира тестово технологията VoLTE за по-добър звук и качество на връзката при разговори

Теленор обяви, че започва тестове с ограничен кръг клиенти на технологията за пренос на глас по LTE (VoLTE). Телекомът обещава по-добър звук и качество на връзката при разговори. 

От оператора споделят, че благодарение на VoLTE първоначалното време за свързване между абонатите ще бъде по-кратко от това в 2G и 3G мрежите. 

Освен това качеството на връзката е HD, а по време на разговора смартфонът няма да премине към 2 или 3G, а ще продължи да използва 4G мобилен интернет. Вероятно сте забелязали, че в момента при набиране на номер или приемане на обаждане 4G сигналът се прекъсва и връзката минава към 3G.

Теленор VoLTE

За момента VoLTE не е достъпна за всички клиенти на Теленор, а е налична тестово за избрани на произволен принцип частни и бизнес клиенти на оператора, които разполагат с мобилни устройства, поддържащи VoLTE, имат абонаментен план с 4G достъп и се намират в зона на покритие на 4G мрежата на Теленор.

Разговори с VoLTE качество са възможни само ако и двете страни ползват технологията. Цените на разговорите и мобилния интернет, разбира се, не се променят.

Благодаря на Васил за скрийншота!

Новите флагмани от серията Huawei Mate 20 залагат на широкоъгълни камери, AI и солидна батерия

Здравейте от ExCel London, където Huawei току-що представи новите флагман смартфони от серията Mate 20 - Mate 20, Mate 20 Pro, Mate…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer