НачалоНовиниТеленор започва да предлага eSIM за смартфони на Samsung, Apple и Huawei

Теленор започва да предлага eSIM за смартфони на Samsung, Apple и Huawei

1952
Написана от  nixanbal 02 ноември 2020
Теленор започва да предлага eSIM за смартфони на Samsung, Apple и Huawei

Теленор е третият оператор в България, който обяви, че започва да предлага услугата eSIM на своите частни и бизнес клиенти на абонаментни планове. На този етап eSIM с услуга на телекома могат да се използват някои от най-популярните устройства от висок клас на Samsung, Apple и Huawei.

Припомням ви, че eSIM представлява вграден в телефона SIM чип, който може да бъде използван чрез зареждането на eSIM профил в мобилното устройство. Това отменя нуждата от поставяне и използване на физическа SIM карта, като eSIM профилът съхранява необходимата информация, за да може мобилното устройство да използва мобилната мрежа на оператора.

Клиентите на Теленор могат да използват eSIM като основна или като втора карта в своя телефон, което означава, че например iPhone може да стане двусимов телефон.

Всички нови и съществуващи клиенти на абонаментните планове на оператора могат да активират нова eSIM карта безплатно или да подменят своя SIM с eSIM срещу еднократна такса от 9.99 лв. Заявката на eSIM се случва на място в магазин на телекома, където клиентите ще получат на хартиен носител своя eSIM профил.

Смартфоните, които поддържат eSIM в мрежата на Теленор са серията Samsung Galaxy S20, серията Samsung Galaxy Note 20, Samsung Galaxy Z Flip, iPhone 12, 12 Pro, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS, XS Max и XR, както и P40 Pro на Huawei.

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer