Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниТелевизорът с вградени пикопроектори Philips AmbiLux пристига в България

Телевизорът с вградени пикопроектори Philips AmbiLux пристига в България

7128
Написана от  nixanbal 31 май 2016
Телевизорът с вградени пикопроектори Philips AmbiLux пристига в България

Един от най-впечатляващите телевизори Philips AmbiLux вече е в България. Първата бройка днес беше показана на събитие пред медии, а вече трябва да е монтирана в магазин, в който всички клиенти могат да я разгледат отблизо. Какво му е толкова интересното на въпросния телевизор? Има 9 вградени пикопроектора. 

Моделът се базира на Android TV и има Ultra HD резолюция

Philips AmbiLux е еволюцията на технологията AmbiLight, която производителят предлага в моделите си от 2006 г. насам.

Тук обаче тя не е с диоди, а с пикопроектори. 9 броя, инсталирани в полусфера в основата на задния панел на телевизора и прожектиращи елементи от картината на екрана върху стената. 

Philips AmbiLux

Гледката е впечатляваща и няколкото демо клипа, които видяхме, ни изпратиха в съвсем ново измерение в гледането на телевизия. 

65PUS8901 12-D5P-global-001

В настройките на AmbiLux можете да изберете колко голям да е този ореол около телевизора, както и какви да са стилът и формата на прожектираната картина.

Philips AmbiLux

За момента AmbiLux ще бъде достъпен за по-заможните потребители, които освен 9999 лв. за него имат и голям хол, тъй като диагоналът му е 65 инча и няма други версии.

Philips AmbiLux

След година или дори повече би трябвало да видим и по-малки модели, с които AmbiLux да стане по-достъпна за клиентите. 

Philips AmbiLux

На събитието стана ясно, че за производителя 60 продадени бройки от въпросния телевизор у нас биха били успех. Любопитно е, че в България Philips AmbiLux ще се продава единствено в Технополис. Това било политика на компанията в целия свят - да има само един партньорски търговец за модела. 

Philips AmbiLux

Интересна подробност е, че от 2006 г. насам продадените телевизори Philips с Ambilight в света са над 20 милиона. Според проучване на Philips 90% от собствениците на телевизор с Albilight биха си купили такъв отново. 

Alcatel залага на 18:9 екрани при всички 7 нови смартфона с цени от 90 до 230 евро

На MWC 2018 започнахме с премиера на новите смартфони Alcatel, които залагат на 18:9 екрани, усъвършенстван дизайн, функция за отключване…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer