НачалоНовиниTesla представи Model 3 - най-достъпният електромобил в гаража на Мъск

Tesla представи Model 3 - най-достъпният електромобил в гаража на Мъск

6760
Написана от  nixanbal 01 април 2016
Tesla представи Model 3 - най-достъпният електромобил в гаража на Мъск

На специално събитие на 31-ви март в Калифорния Tesla най-после официално показа Model 3 - електромобил, чиято цена започва от $35 000 и цели да направи тези превозни средства масови. Елън Мъск обещава с едно зареждане на батерията Model 3 да изминава пътя София-Бургас. Е, почти.

В Tesla Model 3 ще могат да се возят комфортно петима възрастни

Не, Мъск не е говорил за българските градове, но по неговите думи новият електромобил на компанията му ще може да измине около 350 км без нужда от презареждане.

Базовият модел ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, а ще има и по-пъргави конфигурации.

Tesla Model 3 ще е наличен със задно или 4х4 задвижване, а 17-инчовият портретен тъчкрийн в предишните автомобили на компанията ще бъде заменен от 15" хоризонтален екран.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

По отношение на дизайна впечатляващ ще бъде стъкленият покрив, който ще бъде едно цяло парче, започващо от предното стъкло и стигащо чак до багажника. А място за багаж ще има както отзад, така и отпред - повече капацитет от всеки друг бензинов автомобил с тези размери.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Tesla Model 3

В сайта на Tesla вече можете да резервирате своята бройка от Model 3, за което се изисква капаро от само $1000. Цената ще започва от $35 000, а производството започва в края на 2017 г.

Sony Xperia XZ1 идва с подобрения в камерата, дизайна и нова 3D функционалност

На IFA 2017 в Берлин Sony представи новия си флагман Xperia XZ1. Устройството е продължение на миналогодишния XZ, но всъщност…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer