НачалоНовиниТим Кук потвърди, че фокусът на Apple е върху системите за самоуправляващи се електромобили

Тим Кук потвърди, че фокусът на Apple е върху системите за самоуправляващи се електромобили

1502
Написана от  nixanbal 13 юни 2017
Тим Кук потвърди, че фокусът на Apple е върху системите за самоуправляващи се електромобили

В последните няколко години се говореше, че Apple има екип, работещ по проект за самоуправляващ се електромобил, след което се оказа, че компанията е прехвърлила фокуса си върху изграждане на платформата за превозните средства на бъдещето. Днес Тим Кук за първи път официално потвърди слуховете.

Фокусираме се върху автономните системи, споделя Кук в интервю за Bloomberg. Според него това е "майката на всички проекти" от сферата на изкуствения интелект, а вероятно и най-сложната част от ИИ. 

Припомням ви, че интересът на Apple към автономните коли води началото си от 2014 г., когато компанията наема над 1000 инженери за работа по проекта с кодово име Titan. 

Миналата година обаче излезе информация, че Тим Кук прехвърля фокуса си от производството на електромобил без волан към платформата за такъв, която може да бъде продавана на други компании. 

Пред Bloomberg шефът на Apple все пак не отхвърля възможността някога в бъдеще да видим модел на Apple с четири гуми. "Не казваме какво ще направим от гледна точка на продукта", споделя Кук. 

Samsung показа в Париж новите си QLED телевизори и иновативния The Frame

Здравейте от Париж, където вечерта на 14-ти март в Лувъра Samsung представи новите си телевизори QLED и The Frame пред…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer