НачалоНовиниТим Кук потвърди в интервю, че Apple работи в посока автономен автомобил

Тим Кук потвърди в интервю, че Apple работи в посока автономен автомобил

703
Написана от  nixanbal 06 април 2021
Тим Кук потвърди в интервю, че Apple работи в посока автономен автомобил

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук потвърди в интервю за подкаста Sway на New York Times, че компанията действително полага усилия в посока автономни автомобили. Новината идва дни след последните слухове, че Apple разработва собствен електромобил, проектът за който започна още през 2014 г. 

"Автономността сама по себе си за мен е основополагаща технология", казва Тим Кук. Според него автомобилът е робот и има много неща, които могат да се направят с автономната кола. "И ще видим какво Apple ще направи", допълва той. 

Тим Кук признава още, че Apple проучва вътрешно редица технологии и продукти, но много от тях не виждат бял свят. "Не казвам, че този също няма да види.", лаконичен е Кук, намеквайки, че Apple все още разработва автономния си автомобил, но не е достигнала до финален продукт и все още сякаш не е ясно какво точно ще излезе на пазара. 

Шефът на Apple не отговаря директно на въпроса дали разработват самия автомобил или само технологията за самоуправлението на такъв, но припомня, че Apple обича да интегрира хардуер, софтуер и услуги, откривайки пресечните точки помежду им. 

Колкото до Tesla, най-големият конкурент, срещу който Apple ще трябва да се изправи, когато един ден създаде своя автономен електромобил, Кук казва, че никога не е разговарял с Илон Мъск, но уважава много компанията, която той е изградил, както и преднината и лидерството, които Tesla удържа вече толкова години.

Още за проекта за автономен електромобил на Apple можете да чуете в ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ епизод 016, в който обсъждаме темата с моя гост Бойчо Попов. 

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат подобрени камери и батерии, 120 Hz дисплеи и до 1 TB памет

Apple представи днес новите си смартфони от серията iPhone 13, начело с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer