НачалоНовиниТопмоделите Galaxy S20 са най-популярните 5G смартфони, но iPhone 12 скоро "ще вземе 5G короната"

Топмоделите Galaxy S20 са най-популярните 5G смартфони, но iPhone 12 скоро "ще вземе 5G короната"

1166
Написана от  nixanbal 29 октомври 2020
Топмоделите Galaxy S20 са най-популярните 5G смартфони, но iPhone 12 скоро "ще вземе 5G короната"

След като през пролетта обяви Galaxy A51 за най-продавания Android смартфон в света за първите три месеца на годината, сега Strategy Analytics публикува доклад, отличаващ най-популярните 5G модели за първото полугодие на 2020-а. Оказва се, че челните три места се заемат от Samsung, при това от трите модела на тяхната серия Galaxy S20. 

Докладът на Strategy Analytics сформира класацията на база най-големи приходи от различните 5G смартфони. Това означава, че може да има разминаване с това кой е и продаденият в най-голям тираж модел, но за производителите със сигурност по-важното е откъде са дошли повече пари. 

Така за първата половина на 2020 г. първи по генерирани приходи 5G смартфон е Galaxy S20+. Второ място се заема от Galaxy S20 Ultra, а третото от Galaxy S20. Припомням ви, че и трите модела дебютираха на общо събитие през февруари.

Челната петица се допълва от Huawei P40 Pro и Huawei Mate 30.

5G смартфони

"Samsung прави големи пари от 5G смартфони", казва един от директорите на Strategy Analytics, а друг допълва, че Huawei също са добре представени в класацията заради популярността си на огромния китайски пазар.

Комфортът на двата големи производителя в челната петица обаче ще бъде нарушен през втората половина на 2020 г. Тогава анализаторите очакват новото поколение iPhone 12 на Apple да изпревари сегашните лидери. Припомням ви, че и четирите нови модела iPhone 12 поддържат 5G, като от тях Apple ще изкара десетки милиарди долари приходи само за няколко седмици покрай наближаващите коледни празници и след това, прогнозират Strategy Analytics. 

"Скоро Apple iPhone 12 ще вземе 5G короната", казва директорът на Strategy Analytics Кен Хайерс. 

4K мониторът Samsung S27A800 и защо се спрях на него

Преди няколко седмици организирах в импровизираното си студио, в което снимам видео ревютата за nixanbal.com, малък кът за работа. Идеята…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer