НачалоНовиниToshiba Portégé Z20t е хибрид между лаптоп и таблет с Intel Core M процесор

Toshiba Portégé Z20t е хибрид между лаптоп и таблет с Intel Core M процесор

4575
Написана от  nixanbal 11 ноември 2014
Toshiba Portégé Z20t е хибрид между лаптоп и таблет с Intel Core M процесор

Toshiba представи най-новото попълнение в атрактивната си серия преносими компютри Portégé, което представлява хибрид между лаптоп и таблет и използва новия процесор Intel Core M. Toshiba Portégé Z20t обещава до 16 часа живот на батерията, а останалите харакреристики вижте нататък...

Процесорът Intel Core M премахва нуждата от вентилатор в компютъра

Toshiba Portégé Z20t разполага с 12.5-инчов сензорен IPS дисплей с резолюция Full HD и 300 нита яркост, който може да се отделя от клавиатурата и да се използва като самостоятелен таблет. Теглото само на таблета е 799 грама, а профилът му - 8.8 мм. 

Процесорът Intel Core M позволява от конфигурацията да отпадне вентилаторът и така корпусът да бъде по-тънък и лек, но без компромис с мощността. Машината разполага с до 8 GB RAM и до 256 GB SSD сторидж решение, Intel HD Graphics 5300 видеокарта и богати възможности за връзка, включително Wi-Fi 2x2 ac, Bluetooth 4.0 и 3G/4G модул. 

Portege Z20t 3

Таблетната част има microHDMI и microUSB изходи, microSD слот, 5 МР уебкамера и аудиожак, а клавиатурата предлага пълноразмерен HDMI, RGB, два USB 3.0 порта и Kensington порт за заключване.  

Z20t използва Windows 8.1 Pro и идва с куп предварително инсталиран софтуер за продуктивност и защита, с което е най-вече подходящ избор за бизнес клиенти.

Portege Z20t 2

Заедно с клавиатурата устройството тежи 1.59 кг. и е дебело 21 мм, а батерията обещава до 16 часа живот или до 8 часа, ако използвате само таблета. 

Toshiba Portégé Z20t излиза в Европа в първото тримесечие на 2015 г. и въпреки че цената все още не е обявена, възможно е да бъде по-надолу от тази на конкурентния Lenovo Yoga 3 Pro, който има Quad HD+ резолюция на дисплея. 

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer