nixanbal banner shapes 1020x120

НачалоНовиниТръмп забрани сделката между Broadcom и Qualcomm от съображения за национална сигурност

Тръмп забрани сделката между Broadcom и Qualcomm от съображения за национална сигурност

1087
Написана от  nixanbal 13 март 2018
Тръмп забрани сделката между Broadcom и Qualcomm от съображения за национална сигурност

Президентът н САЩ Доналд Тръмп издаде заповед, с която блокира сделката между Broadcom и Qualcomm, съобщава Bloomberg. Причината е, че според властите влизането на чуждата компания в страната по този начин може да представлява заплаха за националната ѝ сигурност. 

Тръмп е действал по препоръка на Комитета за чуждестранни инвестиции в САЩ, който преглежда придобиванията на американски компании от чуждестранни такива. 

Решението идва само часове след провелата се в Пентагона среща между главния изпълнителен директор на базираната в Сингапур Broadcom и властите на САЩ. Това е бил последен опит да бъде спасена сделката, която щеше да бъде най-голямата в технологичния свят някога. 

Има доказателства, които ме карат да вярвам, че Broadcom, чрез придобиването на Qualcomm, може да предприеме действия, които застрашават националната сигурност на САЩ, се казва в издадената в понеделник заповед на Тръмп. 

Припомням ви, че властите в САЩ вече се обявиха и срещу китайските доставчици на телеком оборудване на смартфони, с което на мобилните оператори беше забранено да продават модели на Huawei и ZTE. 

MWC 2018: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте с един от любимите ми материали в nixanbal.com, които традиционно излизат всяка година в навечерието на Mobile World Congress.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer