Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниТръмп забрани сделката между Broadcom и Qualcomm от съображения за национална сигурност

Тръмп забрани сделката между Broadcom и Qualcomm от съображения за национална сигурност

1472
Написана от  nixanbal 13 март 2018
Тръмп забрани сделката между Broadcom и Qualcomm от съображения за национална сигурност

Президентът н САЩ Доналд Тръмп издаде заповед, с която блокира сделката между Broadcom и Qualcomm, съобщава Bloomberg. Причината е, че според властите влизането на чуждата компания в страната по този начин може да представлява заплаха за националната ѝ сигурност. 

Тръмп е действал по препоръка на Комитета за чуждестранни инвестиции в САЩ, който преглежда придобиванията на американски компании от чуждестранни такива. 

Решението идва само часове след провелата се в Пентагона среща между главния изпълнителен директор на базираната в Сингапур Broadcom и властите на САЩ. Това е бил последен опит да бъде спасена сделката, която щеше да бъде най-голямата в технологичния свят някога. 

Има доказателства, които ме карат да вярвам, че Broadcom, чрез придобиването на Qualcomm, може да предприеме действия, които застрашават националната сигурност на САЩ, се казва в издадената в понеделник заповед на Тръмп. 

Припомням ви, че властите в САЩ вече се обявиха и срещу китайските доставчици на телеком оборудване на смартфони, с което на мобилните оператори беше забранено да продават модели на Huawei и ZTE. 

Apple представи iPhone Xs, iPhone Xs Max и по-достъпния iPhone Xr

Едно от най-очакваните технологични събития за годината току-що приключи и на него видяхме каква е визията на Apple за смартфоните…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer