Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниТри версии на Galaxy S10, 5G модел и смартфон със сгъваем дисплей са в плановете на Samsung за 2019 г.

Три версии на Galaxy S10, 5G модел и смартфон със сгъваем дисплей са в плановете на Samsung за 2019 г.

2555
Написана от  nixanbal 26 октомври 2018
Три версии на Galaxy S10, 5G модел и смартфон със сгъваем дисплей са в плановете на Samsung за 2019 г.

През 2019 г. Samsung планира да представи три версии на следващия си флагман, 5G модел и смартфон със сгъваем дисплей, с които да конкурира Apple и да остане пред китайските производители в световната класация, пише Bloomberg. Източникът също така дава любопитни детайли за изброените устройства.

Вече сме чували за трите версии на Galaxy S10, като новото спрямо предишните години всъщност ще бъде най-евтиният модел. Идеята на Samsung е да направи някои компромиси, но да предложи на потребителите пакет от премиум екстри на по-ниска цена. 

Очаква се S10 да има двойно извит дисплей с 5.8" диагонал, скенер за пръстови отпечатъци в екрана и селфи камера под него, която вероятно ще се вижда като дупка в горния край на дисплея. Освен това флагманът ще получи тройна основна камера. Всички тези екстри, но при по-голям диагонал ще предлага втората, "Plus" версия на S10. 

Третият модел на S10 няма да е с извит дисплей и вероятно няма да има още някои от ключовите екстри на по-скъпите версии.

Интересна подробност е, че според източници на Bloomberg Samsung вече преговаря с оператора Verizon в САЩ за пускането на 5G версия на S10. 

Може би преди всичко обаче любопитството ни ще разпалва смартфонът с прегъващ се дисплей на корейците, за който също слушаме отдавна и който се очакваше да видим за първи път през ноември на Samsung Developer Conference в Сан Франциско. По-скоро обаче Samsung няма да са готови с устройството и всичко, което ще покажат може да са просто негови изображения.

сгъваемият телефон на Samsung

Все още не е решено кой вариант за прегъване на дисплея да бъде избран - вертикално или хоризонтално. Според слуховете обаче въпросният смартфон ще има и външен 4" екран, който ще позволява да се използва за някои бързи задачи без нужда от разгъване и при по-нисък разход на енергия. А като стана дума за енергия - прототипите на сгъваемия смартфон на Samsung са с тегло над 200 грама, което според някои означава, че производителят може да намали капацитета на батерията, за да ги направи по-леки.

Разбира се, при разгъване устройството ще разкрива значително (двойно?) по-голям дисплей, като за него Samsung работи съвместно с Google, за да създадат специална версия на Android, съобщава Bloomberg. 

Сгъваемият смартфон на Samsung може би няма да се появи преди второто тримесечие на 2019 г., но идеята, че всичко, изброено дотук, ще видим още през първото полугодие на следващата година, звучи изключително интересно.

Източник - цък.

Huawei Mate X е първият 5G смартфон със сгъваем OLED дисплей

Както обеща преди няколко дни Huawei отбеляза присъствието си на Световния мобилен конгрес с голяма премиера. Всъщност няколко, но най-вълнуващото…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer