НачалоНовиниTSMC вече не приема нови поръчки за чипове от Huawei

TSMC вече не приема нови поръчки за чипове от Huawei

873
Написана от  nixanbal 19 май 2020
TSMC вече не приема нови поръчки за чипове от Huawei

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co е спряла да приема нови поръчки за чипове от Huawei, съобщава Reuters. Реакцията идва дни след новата забрана на правителството на САЩ, която налага използващи американски хардуер и софтуер чипмейкъри първо да получат лиценз, за да могат да работят с Huawei. 

Новината означава, че доставчикът TSMC вече няма да може да приема нови поръчки от Huawei, но има право да изпълни такива, които са направени по-рано.

Тайванският Economic Daily съобщава, че китайският смартфон производител номер 2 в света е направил мащабна поръчка на стойност $700 милиона за 5nm и 7nm чипове. Първите се предполага, че са за новия чипсет Kirin 1020, а останалите за 5G модемите на Huawei.

Дали тази сериозна поръчка ще успее да стигне до Huawei зависи от това дали TSMC може да се справи с нея до средата на септември, гласи информация от Nikkei. 

Припомням ви, че TSMC, ключов доставчик на чипове за Huawei, но и за Apple, наскоро обяви, че ще изгради нова фабрика в Аризона, САЩ, която да помогне за намаляване зависимостта на американските компании от Китай.

За А серията на Samsung и най-продавания Android смартфон в началото на 2020 г.

През май излезе проучване на Strategy Analytics, което представя кои са били най-продаваните Android смартфони в света през първите три…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer