НачалоНовиниУлтралекият и компактен бизнес лаптоп HP Elite Dragonfly излиза на българския пазар

Ултралекият и компактен бизнес лаптоп HP Elite Dragonfly излиза на българския пазар

1538
Написана от  nixanbal 30 октомври 2019
Ултралекият и компактен бизнес лаптоп HP Elite Dragonfly излиза на българския пазар

На събитие в София тази сутрин екипът на HP в България представи пред медии за първи път у нас новия си ултрапреносим бизнес лаптоп HP Elite Dragonfly. Устройството има 13.3" дисплей с тънки рамки, красив дизайн и за първи път - елементи по корпуса си, създадени от рециклирана пластмаса от океана. 

HP Elite Dragonfly е ориентиран към съвременните бизнес потребители, но няма традиционния за тази категория скучноват дизайн. Машината е най-лекият бизнес хибрид в портфолиото на HP, като теглото на някои конфигурации е под 1 кг.

HP Elite Dragonfly 10

Корпусът на Elite Dragonfly е изработен от магнезиева сплав, покрита от олеофобно покритие, което позволява антените да имат по-добра проводимост, позволява постигането на тъмносиньото оцветяване и осигурява по-висока защита срещу пръстови отпечатъци. При кратката ми среща с лаптопа действително се изненадах, че въпреки тъмния корпус, следи от пръсти не остават. 

Има и някои елементи от рециклирана пластмаса, използвана например при изработката на спикърите. А те между другото са със звук от Bang & Olufsen.

HP Elite Dragonfly

Устройството разполага с 13.3" сензорен дисплей, който е наличен в три варианта - с Full HD резолюция и ниска яркост от 400 нита, с Full HD резолюция и свръхяркост от 1000 нита, както и с 4K Ultra HD резолюция и 550 нита яркост. Интересното е, че рамките около екрана са значително изтънени и според производителя дисплеят заема 86% от панела. 

Дисплеят на лаптопа се върти назад до 360 градуса, което е възможно благодарение на изцяло нови панти. Така Dragonfly може да се използва в различни режими - таблетен, "палатка", презентационен и на стандартен лаптоп. 

HP Elite Dragonfly

HP Elite Dragonfly има над 20 часа живот на батерията, вграден 4G модем и Wi-Fi 6 поддръжка, скенер за пръстови отпечатъци, използва 8-о поколение Intel Core i5 или i7 процесори, 256, 512 или 1 TB SSD и безшумна клавиатура.

При портовете има доста богат избор - два Thunderbolt 3, USB 3.1 Gen 1, HDMI, 3.5 мм жак и Kensington lock. Уебкамерата осигурява HD видеовръзка. 

HP Elite Dragonfly

Лаптопът ще се продава в комплект с кожен калъф и стилус, с който може да се работи върху сензорния дисплей. Продажбите в България започват до няколко дни и въпреки че цената не беше обявена в лева, при световната премиера беше анонсирано, че най-ниската за Европа започва от 1299 евро без ДДС.

Повече инфо за машината - цък

TECHDRIVE: Представяме Galaxy Note 9 и Galaxy Watch във VW T-Roc

Здравейте с новия брой на видеопоредицата TECHDRIVE, в която с експерти от бранша обсъждаме най-новите технологични иновации в най-интересните автомобили…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer