Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниУмният транспорт - кръвоносната система на умния град

Умният транспорт - кръвоносната система на умния град

3536
Написана от  nixanbal 21 май 2018
Умният транспорт - кръвоносната система на умния град

Време е за старта на проекта Умен град, за който ви разказах още преди няколко седмици. В него ще ви разказвам за различни услуги, решения и сценарии, които се появяват в България променят градовете ни. Да, макар и не толкова забележимо, София, Бургас и други малки и големи населени места в страната вече вървят по пътя на умния град, заради което смятам, че има смисъл да обърнем внимание на темата и да говорим повече за нея, така че да помогнем нещата да започнат да се случват по-бързо и по-лесно. 

В първия материал от поредицата ще ви срещна с Димитър Димитров, един от създателите на приложението TICKEY, което служи за разплащания в градския транспорт.

С него вече съм ви запознавал в предишен епизод на TECHDRIVE, а сега, година и половина след въвеждането на услугата в София и други градове в България, Митко споделя опита си и своите виждания за възможността ние да заживеем в ерата на умния град. 

TICKEY

Според него транспортната система е кръвоносният съд на един град и затова иновациите в градския транспорт са изключително важни за подобряване функционирането на града и за динамиката на живота в него. 

Оказва се, че въпреки по-тромавата работа на институциите Митко е оптимист за посоката, в която много български градове са поели и посочва Бургас като светъл пример за трансформиращ се в умен град. 

TICKEY

За постигнатото дотук с TICKEY, за добрите световни практики, за трудностите по пътя и перспективите, както и защо едно приложение може да спести 943 човешки години изгубено в чакане време - гледайте видеото по-горе. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer