НачалоНовиниУмният транспорт - кръвоносната система на умния град

Умният транспорт - кръвоносната система на умния град

6494
Написана от  nixanbal 21 май 2018
Умният транспорт - кръвоносната система на умния град

Време е за старта на проекта Умен град, за който ви разказах още преди няколко седмици. В него ще ви разказвам за различни услуги, решения и сценарии, които се появяват в България променят градовете ни. Да, макар и не толкова забележимо, София, Бургас и други малки и големи населени места в страната вече вървят по пътя на умния град, заради което смятам, че има смисъл да обърнем внимание на темата и да говорим повече за нея, така че да помогнем нещата да започнат да се случват по-бързо и по-лесно. 

В първия материал от поредицата ще ви срещна с Димитър Димитров, един от създателите на приложението TICKEY, което служи за разплащания в градския транспорт.

С него вече съм ви запознавал в предишен епизод на TECHDRIVE, а сега, година и половина след въвеждането на услугата в София и други градове в България, Митко споделя опита си и своите виждания за възможността ние да заживеем в ерата на умния град. 

TICKEY

Според него транспортната система е кръвоносният съд на един град и затова иновациите в градския транспорт са изключително важни за подобряване функционирането на града и за динамиката на живота в него. 

Оказва се, че въпреки по-тромавата работа на институциите Митко е оптимист за посоката, в която много български градове са поели и посочва Бургас като светъл пример за трансформиращ се в умен град. 

TICKEY

За постигнатото дотук с TICKEY, за добрите световни практики, за трудностите по пътя и перспективите, както и защо едно приложение може да спести 943 човешки години изгубено в чакане време - гледайте видеото по-горе. 

Motorola възроди RAZR като смартфон със сгъваем дисплей за $1500

Motorola току-що обяви дългоочаквания си смартфон RAZR. Компанията възражда емблематичния си сгъваем телефон от 2004 г., като този път вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer