Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниУслуга за споделена мобилност с автономни електромобили Renault Zoe стартира във Франция тази година

Услуга за споделена мобилност с автономни електромобили Renault Zoe стартира във Франция тази година

2691
Написана от  nixanbal 28 юни 2018
Услуга за споделена мобилност с автономни електромобили Renault Zoe стартира във Франция тази година

В бизнес парка "Technopôle du Madrillet" на град Руан, Северна Франция, тази година ще стартира услуга за споделено ползване на електромобили. Електромобили, които ще се управляват сами, без намеса на шофьор. Инициативата се нарича Rouen Normandy Autonomous Lab и целта ѝ е да осигури мобилност в зона със слабо развит градски транспорт.

Услугата Rouen Normandy Autonomous Lab ще разчита на четири автономни електромобила Renault ZOE и на автономния градски шатъл iCristal, разработен съвестно от Transdev и Lohr.

Rouen Normandy Autonomous Lab Renault ZOE robot taxi experimentation

Потребителите ще използват смартфон приложение за наемане на кола, а автомобилите ще се движат по три маршрута, покривайки разстояние от 10 километра, като ще спират на 17 места в района и ще свързват парка с обществената транспортна система на Руан.

Rouen Normandy Autonomous Lab Renault ZOE robot taxi experimentation

Очаква се услугата да заработи през последното тримесечие на 2018 г., а на нас ни остава да стискаме палци проектът да тръгне гладко и много бързо да видим още такива идеи, реализирани в други градове в Европа. 

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer