Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниВеригата магазини за мобилни телефони Handy спира работа

Веригата магазини за мобилни телефони Handy спира работа

2767
Написана от  nixanbal 04 април 2018
Веригата магазини за мобилни телефони Handy спира работа

Веригата магазини за мобилни телефони и аксесоари Handy преустановява дейността си. Според официалното съобщение в сайта на компанията това е временно, но източници на Capital.bg твърдят, че няма да има рестарт. 

Основната причина за решението вероятно е прекратеното партньорство с Мтел, които до момента предлагаха своите услуги и в Handy. От 2 март телекомът няма договорни взаимоотношения с веригата, съобщава източникът. 

Предвид, че у нас около 80% от продажбите на телефони минават директно през мобилните оператори, мястото за подобни магазини става все по-тясно. Освен това Мтел развива сериозно не само физическите си офиси, но и онлайн магазина, а за разплащания също има различни варианти онлайн. 

Подобно е бъдещето и за Global Net Solutions, които до 2017-а работиха с GLOBUL/Теленор, а след това подписаха споразумение с VIVACOM. Възможно е стартиралият наскоро онлайн магазин на оранжевия оператор да има връзка с тези обстоятелства. Тази информация все още е неофициална. 

В сайта на Handy сега има единствено информация за ползване на гаранцията към закупени устройства - цък

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer