Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниVerizon също са се отказали от плановете да продават смартфоните Huawei

Verizon също са се отказали от плановете да продават смартфоните Huawei

1934
Написана от  nixanbal 30 януари 2018
Verizon също са се отказали от плановете да продават смартфоните Huawei

Още един оператор в САЩ се е отказал от плановете си да добави Huawei Mate 10 Pro в портфолиото си, а също и който и да е друг модел на китайския производител, съобщава Bloomberg. Става дума за Verizon, които според източника са поредната провалена сделка за Huawei заради натиск от американското правителство. 

Промяната в плановете за Verizon идва само няколко седмици след решението на AT&T да се откаже от устройствата на Huawei. И в двата случая се говори за натиск от властите в САЩ, които имат притеснения от китайски шпионаж. 

Тази седмица излезе и информацията, че администрацията на Тръмп обмисля вариант за изграждане на държавна 5G мрежа, която да сложи бариера пред китайските доставчици на оборудване. 

Устройствата на Huawei все пак ще работят в мрежите на AT&T и Verizon, но отсъствието им от каталозите на операторите ограничава значително достъпа на потребителите до тях. 

Първо по Дарик #263: Представяне на Honor 10

Здравейте с брой 263 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сряда сутрин с Мишо Дюзев представихме в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer