Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниVerizon също са се отказали от плановете да продават смартфоните Huawei

Verizon също са се отказали от плановете да продават смартфоните Huawei

1645
Написана от  nixanbal 30 януари 2018
Verizon също са се отказали от плановете да продават смартфоните Huawei

Още един оператор в САЩ се е отказал от плановете си да добави Huawei Mate 10 Pro в портфолиото си, а също и който и да е друг модел на китайския производител, съобщава Bloomberg. Става дума за Verizon, които според източника са поредната провалена сделка за Huawei заради натиск от американското правителство. 

Промяната в плановете за Verizon идва само няколко седмици след решението на AT&T да се откаже от устройствата на Huawei. И в двата случая се говори за натиск от властите в САЩ, които имат притеснения от китайски шпионаж. 

Тази седмица излезе и информацията, че администрацията на Тръмп обмисля вариант за изграждане на държавна 5G мрежа, която да сложи бариера пред китайските доставчици на оборудване. 

Устройствата на Huawei все пак ще работят в мрежите на AT&T и Verizon, но отсъствието им от каталозите на операторите ограничава значително достъпа на потребителите до тях. 

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer