НачалоНовиниViasat Group придобива българската EuroGPS

Viasat Group придобива българската EuroGPS

918
Написана от  nixanbal 11 май 2017
Viasat Group придобива българската EuroGPS

На пресконференция днес в София Тех Парк основателите на италианската Viasat Group обявиха, че придобиват българската компания EuroGPS, която е водещ оператор в телематичния бизнес у нас. 

Основната промяна в EuroGPS ще бъде ребрандингът им на Viasat Technology, тъй като ще бъде запазено и ръководството, и цялата дейност на българската компания.

Viasat Group всъщност възнамерява да разшири дейността на EuroGPS и да я превърне в хъб за разработка на нови технологии на групата в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи за умни градове. Освен това ще се развива производствен център за хардуерни решения. Обявиха, че започват да търсят и нови служители. 

Viasat Group

От EuroGPS коментираха, че сделката означава, че на българските потребители ще се предлагат продукти за пътна безопасност на световно ниво и обратно - българските решения ще имат световен обхват и достъп до 50 страни, на които Viasat Group оперира. 

Стойността на сделката не беше назована, но от Viasat Group обявиха, че имат 60 милиона евро годишен оборот и 20 милиона евро печалба. Целта е в близко бъдеще приходите да се повишат до 100 милиона евро, за което италианците се надявам да помогне и новопридобитата българска компания. 

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer