НачалоНовиниViasat Group придобива българската EuroGPS

Viasat Group придобива българската EuroGPS

1246
Написана от  nixanbal 11 май 2017
Viasat Group придобива българската EuroGPS

На пресконференция днес в София Тех Парк основателите на италианската Viasat Group обявиха, че придобиват българската компания EuroGPS, която е водещ оператор в телематичния бизнес у нас. 

Основната промяна в EuroGPS ще бъде ребрандингът им на Viasat Technology, тъй като ще бъде запазено и ръководството, и цялата дейност на българската компания.

Viasat Group всъщност възнамерява да разшири дейността на EuroGPS и да я превърне в хъб за разработка на нови технологии на групата в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи за умни градове. Освен това ще се развива производствен център за хардуерни решения. Обявиха, че започват да търсят и нови служители. 

Viasat Group

От EuroGPS коментираха, че сделката означава, че на българските потребители ще се предлагат продукти за пътна безопасност на световно ниво и обратно - българските решения ще имат световен обхват и достъп до 50 страни, на които Viasat Group оперира. 

Стойността на сделката не беше назована, но от Viasat Group обявиха, че имат 60 милиона евро годишен оборот и 20 милиона евро печалба. Целта е в близко бъдеще приходите да се повишат до 100 милиона евро, за което италианците се надявам да помогне и новопридобитата българска компания. 

Sony Xperia XZ1 Compact е завръщане към премиум смартфоните с компактни размери

На IFA 2017 видяхме от Sony не само флагмана Xperia XZ1, но и неговата по-малка версия XZ1 Compact. Устройството е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer