НачалоНовиниViber пуска AR филтри в партньорство със Snap

Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap

840
Написана от  nixanbal 30 юни 2021
Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap

Viber обяви днес, че пуска в приложението си филтри с добавена реалност (AR Lenses), които познаваме от редица конкурентни услуги, включително Snapchat. Интересното е, че за целта Viber си партнира тъкмо със Snap. 

Новите AR филтри във Viber ще бъдат интегрирани чрез инструментите на Snap, като Camera Kit, Creative Kit и Bitmoji. Първоначалният пакет включва 30 филтъра, сред които животински маски, Viber символи, подводен ефект, котешки маски и други. Компанията планира да добави 300 допълнителни филтъра до края на годината.

Viber AR Lenses

В селекцията AR филтри на Viber ще има и брандирани от партньори предложения и това ще бъде още един начин за монетизация на приложението. Първите такива идват от Световния фонд за дивата природа (WWF), FC Barcelona и Световната здравна организация (WHO).

Viber AR Lenses

Viber описват новите функции по следния начин:

● Моментална добавена реалност (Instant Augmented Reality): С едно докосване се наслагват изображения върху заобикалящата среда, визуализирана през камерата, създавайки добавена реалност.

● Привличащи вниманието филтри: Добавя нов креативен слой към визуалните елементи и поддържа разговора вълнуващ

● Експресивни маски: Избор от различните маски, които внимателно следват движенията на лицето

● Функции за разкрасяване: Подобрява изображенията с реалистични щрихи като червило, руж и разнообразие от цветове на косата

● Персонализирани Bitmoji: Интегрира персонализираните Bitmoji-та в снимки и видеа

Viber AR Lenses

За съжаление (или не?), тези нови функции не са достъпни за всички потребители на Viber. От 30 юни те са достъпни за iOS версията на приложението и за бета версията на Android на английски език в следните страни: Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Дания, Англия, Финландия, Франция, Германия, Гренландия, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Лихтенщайн, Люксембург, Малдиви, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и САЩ.

От Viber обаче обещават постепенно да лансират функциите във всички ключови пазари, включително България и региона, и за всички потребители на Android в следващите няколко месеца.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer