НачалоВидео ревюВИДЕО: 10 месеца със Samsung Galaxy S10+

ВИДЕО: 10 месеца със Samsung Galaxy S10+

4531
Написана от  nixanbal

В това видео реших да ви предложа първото си от поредица продължителни ревюта, в които ви разказвам за смартфоните и други технологични устройства, които използвам за по-дълът период. Това най-често ще са продуктите, които имам като лични и информацията в тези видеа ще включва мнение, сформирано след няколкомесечно ползване.

И така, започвам със Samsung Galaxy S10+, който използвам от края на март - т.е. около 10 месеца. Разбира се, с малки прекъсвания тук-там, защото когато тествам друг модел, заменям с него личния си апарат.

Дисплей

Преди всичко ще отбележа, че дисплеят за мен е един от водещите критерии при избора на смартфон, затова и харесах толкова много S10+. Смятам, че до момента този 6.4" Dynamic AMOLED екран с гъстота на пикселите от над 520 ppi е сред най-добрите на пазара.

Харесва ми, че двойната предна камера е изрязана в екрана и не бих казал, че това ми пречи - дори напротив - изглежда страхотно.

Не ми харесва обаче, че скенерът за пръстови отпечатъци, който е вграден в дисплея, все още не работи изрядно. Понякога се чувствам като пълен идиот, натискайки безуспешно по 10 пъти в опит да си отключа апарата. Надявам се при наследника на S10+ нещата в това отношение да се променят драстично.

Samsung Galaxy S10+

Между другото, 10 месеца по-късно все още не съм успял да счупя този екран, макар и да съм го изпускал само на паркет, но не и върху асфалт или плочки. По стъклото на дисплея, което е с Gorilla Glass 6 покритие, има няколко от онези драскотини, които не се забелязват лесно, но просто си знаеш, че са там и понякога им се ядосваш.

Нося апарата в калъф, който защитава задния панел, така че той е напокътнат. Фолио или друг вид защита върху дисплея не бих сложил.

Производителност

Другото важно нещо, което аз лично бих искал да попитам някой, използвал един смартфон няколко месеца, е дали с времето е забелязал промяна в бързината и производителността. За щастие S10+ е флагман и използва най-мощния процесор на Samsung, който до днес не е дал заден ни най-малко и не усещам никакъв лаг или задъхване с игри и приложения.

Моята версия е с 8 GB RAM и 128 GB вградена памет, като има и microSD слот, но не използвам карта. След всичко, което съм снимал и инсталирал до момента, имам още малко над 30 GB свободно пространство, което смятам, че още веднъж доказва, че 128 GB са ОК. Поне в общия случай или поне лично за моите нужди.

Samsung Galaxy S10+

Ще ви споделя, че съм от хората, които правят по няколко снимки на един кадър, а после нямат навика да ги трият, така че положението може да бъде и по-добро при вас, ако сте от по-подредените.

Батерия

В ревю като настоящото смятам, че е важно да поговорим и за батерията. При S10+ имам 4100 mAh батерия, което звучи съвсем ОК. Истината е, че с някои ограничения могат да се постигне ден и половина - максимум два дни ползване, но аз често разцъквам Clash Royale и понякога гледам видеа в YouTube, което ме кара да зареждам апарата всеки божи ден. Честно казано би ми се искало животът на батерията при S10+ да е по-добър. Не е разочарование, но е просто горе-долу.

Samsung Galaxy S10+

Освен това ми липсва по-бърза технология за зареждане на батерията, защото смартфонът поддържа 15 W зареждане, докато флагманите на Huawei например вече са с 40W. Добрата новина е, че и корейците предложиха супербързо зареждане при по-новите си модели, но това, разбира се, няма никакво отношение към моите преживявания с S10+.

Добавени екстри

Какво друго - може би няколко думи за добавените екстри. Обърнатото безжично зареждане например, което Samsung нарича PowerShare, беше ключова тема в рекламните материали за S10+. Използвал съм го 4 или 5 пъти за последните 10 месеца, когато летях със самолет и ми трябваше безжично зареждане за слушалките Galaxy Buds, които използвам при всеки полет. В тези случаи екстрата наистина ме е спасявала, защото на слушалките не им трябва много енергия. Но не ми се е налагало да отдавам от заряда на батерията си на друг телефон, което на този етап май се случва само по рекламите.

Между другото S10+ има и 3.5 мм жак за слушалки - нещо, за което много хора аплодираха Samsung допреди Note 10. Замислих се за това и установих, че не съм го използвал нито веднъж. Причината е тъкмо тази по-горе - използвам Bluetooth слушалките Galaxy Buds или WF-1000XM3 на Sony, така че май окончателно съм скъсал кабелите.

Samsung Galaxy S10+

Е, това беше! Надявам се това, което споделих с вас след 10-месечното ми ползване на Galaxy S10+ да е било интересно и може би полезно за вас, особено ако тепърва обмисляте покупка на модела. Цената му е намаляла спрямо първоначалната, а още през февруари излиза наследникът му, което може да доведе до още по-приятно понижение. За всички останали характеристики и възможности на S10+ разказвам в детайлното му ревю тук

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer