НачалоВидео ревюВИДЕО: 10 НЕЩА за Nokia 8110 4G

ВИДЕО: 10 НЕЩА за Nokia 8110 4G

2527
Написана от  nixanbal

На Световния мобилен конгрес в Барселона тази година HMD Global възродиха още една легенда от каталога на Nokia - модела от филма Матрицата - Nokia 8110. Новата версия идва с 4G свързаност, поддържа VoLTE и може да се използва като хотспот, а формата и плъзгащото се надолу капаче са запазени, което и причината това устройство често да бъде наричано banana phone.

В следващото видео ще споделя с вас още детайли за телефона и ще ви разкажа за 10-те най-важните неща, които трябва да знаете за новата Nokia 8110 4G и оригиналния модел, на който се базира.

1. Оригиналът

Оригиналният Nokia 8110 е обявен през 1996 г., когато е част от новата премиум серия 8000 на финландския производител. Тогава малцина можеха да си позволят високата цена на апарата, но днес обновената 4G версия струва далеч по-приветливите под 150 лв.

2. Телефонът от Матрицата

Модифицирана версия на оригиналната Nokia 8110 с автоматично изскачащо капаче се появява във филма Матрицата през 1999 г., когато Нио получава по този телефон насоки от Морфиъс как да избяга в една от напрегнатите сцени. Продължение на култовата сага през 2018 г. няма, но новата Nokia 8110 4G все така е наричана "телефона от Матрицата".

3. Платформата

Kai OS е името на операционната система, на която се базира новият телефон. Тази платформа има в корените си Firefox OS, по която преди години работеше Mozilla, а днес интересен факт е, че Google инвестират усилено за развитието й с цел включване на приложенията им в модели като новата Nokia 8110 4G.

4. Приложенията

Nokia 8110 4G не е смартфон, но идва с няколко ценни предварително инсталирани приложения, а освен това дава възможност за сваляне на още. В телефона ще откриете имейл, директен достъп до търсачката на Google, до навигацията Google Maps, браузър, YouTube и дори гласовия помощник Google Assistant.

5. Snake

В менюто на Nokia 8110 4G ще откриете осъвременена версия на играта Snake от Gameloft, в която геймплеят е все така простичък и зарибяващ, пък макар и вече с доста повече цветове.

6. 4G LTE свързаност

Новата Nokia 8110 поддържа 4G, което означава, че можете да браузвате с висока скорост в интернет, макар и малкият й екран да не предполага това. По-ценното обаче е, че можете да използвате телефона за Wi-Fi Hotspot и да споделите бързия си мобилен интернет с друг телефон или към таблет или лаптоп.

7. VoLTE

Като актуален 4G телефон Nokia 8110 поддържа и технологията VoLTE, която точно в момента е супер гореща тема при българските мобилни оператори. Тя позволява да провеждате разговори с по-добро качество, връзката да се осъществява по-бързо, а освен това докато тече обаждането апаратът остава в 4G мрежата и не преминава към 2G или 3G, както досега.

8. Приемане на обаждания и SMS-и

Хубавото на извития дизайн, освен че пасва идеално в задния джоб на дънките, е, че с подвижното капаче можете да приемате и приключвате обаждания. Писането на SMS-и и постове в Twitter пък става през буквено-цифрената клавиатура, при която всеки бутон съдържа по 3-4 букви.

9. Сменяема батерия

Задният капак на Nokia 8110 4G се сваля и дава достъп до батерията. Тя е сменяема, точно както беше преди години при всички мобилни телефони, така че при нужда в бъдеще - винаги можете да я подмените. Под батерията пък е microSIM и microSD слотът за допълнителна памет.

10. Автономна работа

Nokia 8110 4G идва с батерия с капацитет 1500 mAh, което звучи скромно на фона на съвременните жадни за енергия смартфони, но тук говорим за добрата стара Nokia. Този НЕсмартфон издържа цели 25 дни в стендбай режим или цял работен ден разговори през VoLTE.

Да, след всичко това новата Nokia 8110 4G определено звучи като устройство, което бихте искали да имате в чантата си, дори ако ще в ролята на втори телефон или резервно средство за комуникация и връзка с интернет. Защото малкият екран и скромната камера на апарата не са силните му страни, но с него всъщност можете да се свързвате към най-новото поколение мрежи на българските оператори и да използвате съвременни технологии като VoLTE или да споделяте бързата интернет връзка с цял куп други машини. А желязната батерия означава, че можете да забравите къде сте оставили microUSB зарядното поне за седмица...

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer