НачалоВидео ревюВИДЕО: 10 НЕЩА за Nokia 8110 4G

ВИДЕО: 10 НЕЩА за Nokia 8110 4G

5829
Написана от  nixanbal

На Световния мобилен конгрес в Барселона тази година HMD Global възродиха още една легенда от каталога на Nokia - модела от филма Матрицата - Nokia 8110. Новата версия идва с 4G свързаност, поддържа VoLTE и може да се използва като хотспот, а формата и плъзгащото се надолу капаче са запазени, което и причината това устройство често да бъде наричано banana phone.

В следващото видео ще споделя с вас още детайли за телефона и ще ви разкажа за 10-те най-важните неща, които трябва да знаете за новата Nokia 8110 4G и оригиналния модел, на който се базира.

1. Оригиналът

Оригиналният Nokia 8110 е обявен през 1996 г., когато е част от новата премиум серия 8000 на финландския производител. Тогава малцина можеха да си позволят високата цена на апарата, но днес обновената 4G версия струва далеч по-приветливите под 150 лв.

2. Телефонът от Матрицата

Модифицирана версия на оригиналната Nokia 8110 с автоматично изскачащо капаче се появява във филма Матрицата през 1999 г., когато Нио получава по този телефон насоки от Морфиъс как да избяга в една от напрегнатите сцени. Продължение на култовата сага през 2018 г. няма, но новата Nokia 8110 4G все така е наричана "телефона от Матрицата".

3. Платформата

Kai OS е името на операционната система, на която се базира новият телефон. Тази платформа има в корените си Firefox OS, по която преди години работеше Mozilla, а днес интересен факт е, че Google инвестират усилено за развитието й с цел включване на приложенията им в модели като новата Nokia 8110 4G.

4. Приложенията

Nokia 8110 4G не е смартфон, но идва с няколко ценни предварително инсталирани приложения, а освен това дава възможност за сваляне на още. В телефона ще откриете имейл, директен достъп до търсачката на Google, до навигацията Google Maps, браузър, YouTube и дори гласовия помощник Google Assistant.

5. Snake

В менюто на Nokia 8110 4G ще откриете осъвременена версия на играта Snake от Gameloft, в която геймплеят е все така простичък и зарибяващ, пък макар и вече с доста повече цветове.

6. 4G LTE свързаност

Новата Nokia 8110 поддържа 4G, което означава, че можете да браузвате с висока скорост в интернет, макар и малкият й екран да не предполага това. По-ценното обаче е, че можете да използвате телефона за Wi-Fi Hotspot и да споделите бързия си мобилен интернет с друг телефон или към таблет или лаптоп.

7. VoLTE

Като актуален 4G телефон Nokia 8110 поддържа и технологията VoLTE, която точно в момента е супер гореща тема при българските мобилни оператори. Тя позволява да провеждате разговори с по-добро качество, връзката да се осъществява по-бързо, а освен това докато тече обаждането апаратът остава в 4G мрежата и не преминава към 2G или 3G, както досега.

8. Приемане на обаждания и SMS-и

Хубавото на извития дизайн, освен че пасва идеално в задния джоб на дънките, е, че с подвижното капаче можете да приемате и приключвате обаждания. Писането на SMS-и и постове в Twitter пък става през буквено-цифрената клавиатура, при която всеки бутон съдържа по 3-4 букви.

9. Сменяема батерия

Задният капак на Nokia 8110 4G се сваля и дава достъп до батерията. Тя е сменяема, точно както беше преди години при всички мобилни телефони, така че при нужда в бъдеще - винаги можете да я подмените. Под батерията пък е microSIM и microSD слотът за допълнителна памет.

10. Автономна работа

Nokia 8110 4G идва с батерия с капацитет 1500 mAh, което звучи скромно на фона на съвременните жадни за енергия смартфони, но тук говорим за добрата стара Nokia. Този НЕсмартфон издържа цели 25 дни в стендбай режим или цял работен ден разговори през VoLTE.

Да, след всичко това новата Nokia 8110 4G определено звучи като устройство, което бихте искали да имате в чантата си, дори ако ще в ролята на втори телефон или резервно средство за комуникация и връзка с интернет. Защото малкият екран и скромната камера на апарата не са силните му страни, но с него всъщност можете да се свързвате към най-новото поколение мрежи на българските оператори и да използвате съвременни технологии като VoLTE или да споделяте бързата интернет връзка с цял куп други машини. А желязната батерия означава, че можете да забравите къде сте оставили microUSB зарядното поне за седмица...

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer