НачалоВидео ревюВИДЕО: 30 дни с Rowenta X-Force Flex 11.60

ВИДЕО: 30 дни с Rowenta X-Force Flex 11.60

995
Написана от  nixanbal

Има дисплей. Мотор. Светлини. И работи на батерия. Звучи като електромобил, само че е прахосмукачка. Вертикална и безкабелна.

След като преди няколко месеца ви представих новия робот на Rowenta, сега е време за модела X-Force Flex 11.60, който, да, изисква човешка намеса, за да работи, но е оборудван с някои интересни технологии и заслужава специално внимание от nixanbal. В следващото видео (и в текста по-надолу), което реализираме в партньорство с моите приятели от Rowenta, ще ви разкажа за 30-те дни, които прекарахме с X-Force Flex 11.60 у дома и каква е разликата между двете модификации на модела.

Започвам с това какво всъщност е Rowenta X-Force Flex 11.60, освен нещо с много сложно за изговаряне име. Става въпрос за най-новия модел безкабелната вертикална прахосмукачка на немския бранд, който е част от този все по-популярен сегмент на световния пазар.

Самият аз за първи път използвам такова устройство, като за мен най-ценното беше тъкмо свободата, която дава безкабелният дизайн, както и компактните размери и гъвкаво тяло. Всичко това позволява просто да грабнете X-Force Flex 11.6 и за секунди да почистите мястото, на което са паднали трохи, разпилели сте сухи подправки или котката е бутнала саксията.

Вертикална безкабелна прахосмукачка Rowenta X-Force Flex 11.60 @ nixanbal.com

При този модел Rowenta използва технологията Flex, което означава, че с натискането на бутон тръбата се сгъва и дава възможност за достигане на иначе труднодостъпни места под мебели, при това почти без да се навеждате. За мен е полезна и опцията да използвате и ръчната прахосмукачка, което в нашия случай помагаше за по-лесното почистване на бебешкото столче или дори праха по шкафовете.

X-Force Flex 11.60 е оборудвана с мотор DigitalForce с максимална засмукваща мощност до 130 Air Watts, като при ползване избирате между три различни режима. Стандартният режим, който се активира при включването на уреда, е ECO режимът. Той е достатъчен за събиране на прах от твърди подови настилки, каквито при нас преобладават, а най-хубавото е, че е супер тих (до 82 dB) и ни позволяваше да използваме прахосмукачката, докато малката спи в съседната стая и дори в часовете между 14 и 16, защото просто не може да се чуе в съседните апартаменти. Вторият режим е MAX и се препоръчва за ползване на меки настилки - килими и мокети, за събиране на косми от животни и по-тежки твърди частици. Третият режим на ползване е най-мощният BOOST. При него разчитате на максималната мощност на уреда, като на мен ми се случваше да го използвам рядко, просто защото не сме имали кой знае какви по-сериозни замърсявания, но смятам, че ще бъде полезен например за по-бързо почистване на килими, които могат да задържат повече прах и дребни боклуци.

Вертикална безкабелна прахосмукачка Rowenta X-Force Flex 11.60 @ nixanbal.com

Преминаването между режимите ECO и MAX става чрез бутоните върху контролния дисплей на прахосмукачката, а за активиране на функцията BOOST се издърпва спусъкът, подобно на пистолет. Така този режим действа, докато държите и спусъка, което всъщност подсказва, че е по-скоро предвиден за активиране в определени моменти, а не за цялостно почистване при такава мощност. До този дисплей има и индикатор за нивото на батерията, а това е следващият много важен въпрос.

Животът на батерията, за разлика от конвенционалните прахосмукачки, е изключително важен показател при безлабелните модели. При X-Force Flex 11.60 батерията е част от основното тяло, като самата тя може да се отдели и да се зарежда като телефон с включеното в комплекта зарядно. Има вариант и директно да окачите прахосмукачката на стената върху приложената стойка за стена и да я зареждате така. Максимумът, който X-Force Flex осигурява с едно зареждане, е 45 минути. Това важи при ползване на уреда в ECO режим като ръчна прахосмукачка без тръбата или 35 минути с нея. В режим MAX времето пада на 20-23 минути и се съкращава още, ако използвате функцията BOOST. За нашето жилище този капацитет на батерията беше достатъчен, за да обходим всяко ъгълче, но ако при вас апартаментът е по-голям или се налага да включвате по-често мощния режим, Rowenta препоръчват да си вземете втора батерия, която може да бъде подменена в процеса на почистване и животът на уреда да се удвои.

Вертикална безкабелна прахосмукачка Rowenta X-Force Flex 11.60 @ nixanbal.com

Интересното е, че X-Force Flex 11.60 идва в две разновидности. Стандартната версия и версия с Aqua head – накрайник за едновременно почистване с прахосмукачка и моп.

И с двата модела получавате пълен набор от аксесоари: голяма моторизирана четка с LED светлини и мини Турбо четка, подходящи за ползване от хора с домашни любимци.И още две приставки - за мека мебел и за тесни пространства, като бих казал, че същите са подходящи и за почистване на автомобила. Всъщност доказахме го, като освежихме нашата кола, а това между другото спести и едно посещение на автомивка.

Вертикална безкабелна прахосмукачка Rowenta X-Force Flex 11.60 @ nixanbal.com

Вертикална безкабелна прахосмукачка Rowenta X-Force Flex 11.60 @ nixanbal.com Вертикална безкабелна прахосмукачка Rowenta X-Force Flex 11.60 @ nixanbal.com

Връщам се към модела с глава Aqua, който дава възможност да почиствате с прахосмукачка и моп едновременно. Разбира се, става въпрос само за твърди настилки, като можете да регулирате подаването на вода и да го спрете, когато прецените, че не е необходима повече. В комплекта влизат два мопа - единият е универсален, а другият - за силно замърсени настилки. И двете кърпи могат да се перат при 40 градуса, а Rowenta препоръчва да се подменят след 100 почиствания.

Едно от най-забавните неща от дизайна на X-Force Flex 11.60 са светлините в основата на двата стандартни накрайника за почистване, които помагат за събиране на прашинките дори в най-закътаните ъгълчета на жилището.

Вертикална безкабелна прахосмукачка Rowenta X-Force Flex 11.60 @ nixanbal.com

За мен важно беше този уред не само да събира праха, но и да го задържа в контейнера си. Rowenta гарантира 99.9% филтрация на засмукания въздух, което означава, че изходящият е чист и не разпръсква наново фини частици. А самият контейнер за прах е полупрозрачен, така че лесно можете да следите кога е нужно да бъде изпразнен, а също и дали сте погълнали по погрешка някои LEGO части. При почистване можете да измиете не само контейнера, но и филтъра, който след това трябва да изсъхне за около 24 часа и отново може да се използва.

Това беше моето представяне на Rowenta X-Force Flex 11.60, както и личните ми впечатления (а и тези на Валя) след едномесечното ползване на двете версии у дома. Смятам, че този модел е отлична компания за робота прахосмукачка, който вече използваме за ежедневно почистване, като предимствата са възможността за достигане на всяко кътче от жилището, удобната форма и безкабелния дизайн, както и супер ценната приставка Aqua, с която можете окончателно да се сбогувате с всякакви други мопове и приспособления за мокро чистене. И да си спестите ценно време.

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer