НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за Huawei Nova 5T

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Huawei Nova 5T

13455
Написана от  nixanbal

Ето и едно от най-новите попълнения в каталога смартфони на Huawei, което от известно време насам е достъпно на българския пазар. Става въпрос за модела Nova 5T - смартфон с приятен дизайн и интересен микс от възможности, които го позиционират малко по-различно спрямо досегашните устройства на компанията. На следващите редове и в по-горното видео ще ви разкажа за 5 най-важни неща, които трябва да знаете за Huawei Nova 5T.

1. Позициониране

Започвам с позиционирането на Nova 5T, защото се завъртяха различни определения за този модел, който не попада в най-популярната серия P на Huawei и изглежда за мнозина не е ясно къде точно му е мястото. Nova 5T всъщност е смартфон от високия среден клас, който е заел редица предимства от флагмана P30 Pro, включително премиум чипсета Kirin 980.

Конфигурацията на модела се допълва от 6 GB RAM и 128 GB вградена памет.

Huawei Nova 5T nixanbal

2. Ефектен дизайн

Дизайнът е един от акцентите при Huawei Nova 5T. В цвят "Midsummer Purple" смартфонът със сигурност е спечелил сериозен процент от дамската аудитория, а и не само, защото задният му стъклен панел има наистина впечатляващ 3D ефект и лесно грабва погледите. Ако предпочитате нещо по-приглушено - има стандартен черен и син цвят.

Иначе от всички страни устройството е обхванато от метална рамка, като отдясно целостта й се нарушава от бутона за включване, който играе и ролята на скенер за пръстови отпечатъци.

Huawei Nova 5T nixanbal

3. EMUI 9.1 с обещание за Android 10

Nova 5T пристигна при мен с Android 9 Pie, покрит от фирмения интерфейс EMUI версия 9.1. Всъщност използвам това видео не просто за да ви разкажа с какъв софтуер идва апаратът, а за да обърна внимание, че е с лицензирана версия на Android и всички приложения на Google, които бихте очаквали. Нещо повече - очаква се смартфонт да бъде актуализиран и до най-новия Android 10.

Huawei Nova 5T nixanbal

4. Четворна основна камера

Четвъртият ключов елемент от характеристиките на Nova 5T, за който държах да ви разкажа тук, е четворната му камера. На гърба си телефонът има цели 4 обектива, основният от които е 48 МР с бленда f/1.8 и технология за обединяване на 4 пиксела в 1. Така снимките със смартфона по начало са с 12 МР резолюция, но има опция да изберете и т.нар. 48 МР AI Ultra Clarity режим, който използва цялата резолюция на сензора. Подобен има и при моделите Honor на Huawei. Апаратът има и популярния нощен режим, който прави доста сполучливи снимки, дори при почти пълен мрак.

Но по-горе ви споменах за 4 камери. Втората е 16 МР с ултраширок обхват, третата е 2 МР макро камера, а четвъртата е 2 МР дълбочинен сензор. Няма го 5-кратния оптичен зуум на Huawei P30 Pro, но като цяло камерата на Nova 5T е доста способна и дава възможности за качествен кадър в различни ситуации.

Huawei Nova 5T nixanbal

5. Дисплей

Приключвам 5-те най-важни неща за Nova 5T с неговия 6.26" дисплей, който е интересен не толкова със своя IPS LCD панел с Full HD+ резолюция, колкото с изрязаната в горния му ляв ъгъл селфи камера. Това е позволило на производителя да създаде екран с особено тънки рамки, без ночове, което е приятно и все още рядкост в този ценови сегмент. Колкото до самата камера - тя е с 32 МР резолюция и прави не по-лоши автопортрети от тези с топмодела P30 Pro.

Huawei Nova 5T nixanbal 

Това беше моят списък с най-важните акценти от характеристиките на Huawei Nova 5T, който действително е сред добрите предложения в ценовия клас под 800 лв.

Бих препоръчал модела на хората, които търсят високопроизводителен процесор и способна камера и са съгласни да се откажат от глезотии като OLED дисплей и защита от вода например за сметка на значително по-достъпната цена от тази на флагман.

До Бургас и назад: Фоторазказ с Xiaomi Mi 8 и новото Renault Megane RS

Сядаш в ниските седалки, тялото ти се обгръща в солидната им прегръдка, завърташ ключа и чуваш ръмженето на фона на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer