НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за iPhone 12 Pro Max

ВИДЕО: 5 НЕЩА за iPhone 12 Pro Max

3552
Написана от  nixanbal

Ето че в деня на световната му пазарна премиера у мен пристигна новият топмодел на Apple - iPhone 12 Pro Max. Това е най-големият смартфон, който компанията е правила някога, но също така е и най-функционалният им модел досега. Нещо повече - тази година по-голямата версия на iPhone за първи път има толкова ключови разлики спрямо по-компактния модел, а в следващото видео ще ви разкажа за първите си впечатления и това, което отличава iPhone 12 Pro Max от останалите смартфони на Apple.

Видеото се реализира с подкрепата на VIVACOM, за които знаете, че от тази година вече са официален партньор на Apple и всъщност iPhone 12 е първият голям топмодел на компанията, който дебютира в магазините на оператора в деня на премиерата си.

Max размери

iPhone 12 Pro Max @ nixanbal.com

Започвам с това, което ме впечатли още с отварянето на иначе компактната кутия на iPhone 12 Pro Max - размерите. Тук Apple много точно подсказват още с името на модела, че той е наистина много голям и за да погледнете към него, трябва да сте сигурни, че имате нужда и искате точно такъв огромен екран.

Добрата новина е, че рамките около дисплея са една идея по-тънки от тези на предходния Max, но все пак диагоналът също е пораснал осезаемо от 6.5 на 6.7".

Не може да се пренебрегне и новият дизайн, който Apple въведе с тазгодишните си модели, защото тези равни страни дават супер захват, но имайте предвид, че създават усещане за още по-голямо устройство спрямо заоблените рамки преди.

Отличен дисплей с висока защита

iPhone 12 Pro Max @ nixanbal.com

Второто ключово нещо за iPhone 12 Pro Max е въпросният 6.7" OLED дисплей, който Apple нарича Super Retina XDR. При него имаме леко увеличена резолюция спрямо 11 Pro Max от 2019 г., но така реално се постига същата гъстота на пикселите от 458 ppi.

Със своите смартфон екрани Apple редовно печели отличия от различни сайтове със задлбочени експертни тестове и наистина с iPhone 12 Pro Max пред очите ви ще се разкрие невероятно красива гледка с детайлни изображения, наситени цветове и висока яркост. Единственото спорно нещо тук остава големият ноч, в който Apple продължава да залага системата си за 3D сканиране на лица Face ID и това вероятно ще остане така, докато не видим скенер за пръстови отпечатъци под дисплея.

Другото важно нещо за дисплея е покривното стъкло, което се нарича Ceramic Shield и би трябвало да осигурява 4 пъти по-висока устойчивост при изпускания спрямо iPhone 11 Pro/Max. Това със сигурност дава по-голямо спокойствие, но имайте предвид, че Ceramic Shield не гарантира и по-малко драскотини - повишена е само защитата от счупване на дисплея. Освен това такова покритие iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max имат само върху дисплея, а задното стъкло е със стандартна защита, както и досега.

Премиум дизайн

iPhone 12 Pro Max @ nixanbal.com

Продължавам с третото важно нещо за iPhone 12 Pro Max, което за мен е дизайнът. Да, дизайнът е силна страна при бих казал всички устройства на Apple, но досега никога не ме е впечатлявал чак толкова при iPhone, особено при сериите от 6 до 8. Новият 12 Pro Max обаче идва с вдъхновена от iPhone 4 визия, която е осъвременена с матов завършек на задния панел и бляскава стоманена рамка в цвета на корпуса.

Може би ще се изненадате, че виждате у мен златния модел, но със сигурност знаете, че в ревютата си предпочитам възможно най-интересните и различни цветови версии. В този случай не беше просто това. Наистина харесах много златната версия, защото гърбът всъщност е супер приглушен, а рамката не е някаква жълтеникава измишльотина, а има много близък до истинско злато вид.

Лошото е, че стоманената рамка е полирана и събира скандални пръстови отпечатъци, но ако планирате да използвате защитен калъф - това е ирелевантно. Хубавото е, че матовото стъкло отзад няма този проблем.

По-малка батерия

iPhone 12 Pro Max @ nixanbal.com

Четвъртото важно нещо за iPhone 12 Pro Max е, че това е смартфонът с най-голяма батерия на Apple от тазгодишното портфолио и очакванията са да осигурява значително по-дълъг живот от всички други в серията 12. Ако търсите дълг живот на батерията и размерите на Max не са проблем за вас - това е оптималният вариант.

Имайте предвид, ако случайно планирате ъпгрейд от миналогодишния Max - този тук има малко по-малка батерия, с около 7% по-скромен капацитет (3687 mAh спрямо 3969 mAh). Apple обещава, че всъщност няма да има разлика с издръжливостта спряхо предишния модел, но аз бих очаквал една идея по-слабо представяне.

При батерията ще отбележа също, че iPhone 12 Pro Max идва с максимум 20 W зареждане, ако си купите допълнително зарядно за него, чиято цена е около 50 лв. То може да запълни до 50% от капацитета на батерията за 30 минути. Поддържа се безжично зареждане, което е максимум 15 W, ако разполагате с новото магнитно безжино зарядно MagSafe. То също се продава отделно на цена около 90 лв.

Най-добрата камера в iPhone

iPhone 12 Pro Max @ nixanbal.com

Приключвам с всъщност най-важното нещо за много от потребителите - камерата. За разлика от миналата година, този път имаме доста по-сериозна разлика между системите камери на двете версии Pro. И в двата случая имаме три обектива - стандартен, суперширок и телефото + LiDAR скенер, само че iPhone 12 Pro Max има преимущество при две от камерите.

Основният сензор е с 47% по-голям от този на iPhone 12 Pro, което обещава повече пропусната светлина и по-добри снимки през нощта. Появиха се сравнения, според които разликите не са чак толкова сериозни, но на мен ми предстои да тествам това през селдващите дни. Освен по-голям, този сензор има и уникална за пазара на смартфони оптична стабилизация, която Apple нарича Sensor-shift. При нея се движи не обективът, а сензорът зад него. Той е по-лек и би следвало стабилизацията да е по-бърза и прецизна спрямо всяка друга. Това със сигурност ще доведе до по-добър видеозапис, което така или иначе вече е сред най-големите предимства на iPhone.

Другата разлика е в телефото камерата, която при iPhone 12 Pro осигурява 2х оптично приближение, а при iPhone 12 Pro Max 2.5х. Не е кой знае каква разлика, но все пак има такава и с нея смартфоните на Apple се доближават повече до популярните флагмани с Android.

Това бяха само някои акценти от характеристиките на iPhone 12 Pro Max, който VIVACOM успяха да ми доставят в деня на световната му премиера, така че много скоро очаквайте детайлно видео ревю. В него ще ви разкажа лични впечатления от батерията, размерите, звука и камерата на устройството, която нямам търпение да тествам още днес.

5 НЕЩА за Mac периферията на Logitech

Вече няколко години използвам супер способната мишка MX Master 3 на Logitech, а от няколко дни при мен е цялата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer