НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за LG K61, K51S и K41S

ВИДЕО: 5 НЕЩА за LG K61, K51S и K41S

2456
Написана от  nixanbal

В началото на годината LG представи няколко нови модела смартфони от среден клас в серията K, като те вече се предлагат на българския пазар и от десетина дни са на разположение при мен. Пред вас са LG K61, LG K51S и LG K41S. Какво ги различава и какво е общото помежду им - ще ви разкажа в следващите минути...

Голям дисплей

Започвам с дисплея, който и при трите модела е доста голям - с диагонал около 6.5". Това означава доста сериозни габарити и щедро поле за четене, гледане на филми или игри. И при трите модела става въпрос за IPS LCD дисплей, като при K51S и K61 селфи камерата е изрязан в него кръг, докато при K41S тя е скрита в капковиден ноч. Може би най-важната разлика обаче е, че водещият модел LG K61 има Full HD+ резолюция, докато другите два са с по-ниска HD+ резолюция.

LG K Series nixanbal

Честно казано за мен качеството на дисплея е едно от най-важните неща у смартфона ми, затова лично бих избрал K61, особено и предвид доста големия диагонал. Но ако за вас това не е от ключово значение и искате да постигнете оптимално съотношение цена-екстри - можете да спестите от бюджета си с някой от по-достъпните два модела.

Четворна камера

Независимо че цените на трите модела варират в диапазона 300 до 550 лв., всички те разполагат с четворни основни камери.

И трите устройства имат широкоъгълна камера, която е подходяща за снимки на пейзажи, високи сграи или просто в случаите, в които искате да уловите повече от гледката пред себе си. Също при всички има дълбочинен сензор за по-добър ефект боке при портрети, както и макро камера за снимки от 4 см разстояние.

LG K Series nixanbal

Основната разлика между конфигурациите от 4 сензора е при главния - това е камерата, с която ще правите снимки най-често. При най-високо позиционирания LG K61 тя е с 48 МР резолюция, при K51S имаме 32 МР, а K41S е с 13 МР.

Конфигурация с MediaTek

Идва ред на конфигурацията, която и при трите устройства се базира на процесор MediaTek. При K61 и K51S имаме Helio P35 с 8-ядрен процесор на 2.3 GHz, докато при K41S е използван Helio P22 с 8-ядрен процесор, но на 2 GHz.

Има логично степенуване и при вградената и RAM памет, като при най-високо позиционирания модел имаме 4 GB RAM и 128 GB, при следващия 3 GB RAM и 64 GB, а при най-базовия 3 GB RAM и 32 GB вградена памет. И в трите случая имa microSD слот за допълнителна памет.

LG K Series nixanbal

4000 mAh батерия

Четвъртото важно нещо, което логично идва след конфигурацията и което трябва да знаете за трите модела от серията K на LG, е свързано с батерията. Интересното тук е, че и при трите устройства производителят използва батерия с капацитет 4000 mAh. Това не е максимумът, който сме виждали в индустрията, но предвид позиционирането на смартфоните в средния клас и балансирания набор екстри, звучи съвсем разумно.

Дизайн

Приключвам петте най-важни неща, които трябва да знаете за LG K61, K51S и K41S с това, което всъщност ще ви направи впечатление най-напред - външния им вид и някои ключови елементи от дизайна.

Трите апарата изглеждат изключително подобни. Имат много сходен дизайн на основната камера, под нея и при трите има скенер за пръстови отпечатъци, всички имат и 3.5 мм жак за жични слушалки, а интересна добавка е бутонът за активиране на Google Assistant. Единственият по-различен в триото при мен е K51S заради огледалната повърхност на задния си панел, но иначе и трите са със сив панел. 

LG K Series nixanbal

Така че външният вид със сигурност не е причина да предпочетете един или друг модел от триото. По-скоро е въпрос на това дали искате най-добрата камера и най-добрия дислей или търсите по-бюджетно решение, което все пак да изглежда.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer