НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за LG K61, K51S и K41S

ВИДЕО: 5 НЕЩА за LG K61, K51S и K41S

1283
Написана от  nixanbal

В началото на годината LG представи няколко нови модела смартфони от среден клас в серията K, като те вече се предлагат на българския пазар и от десетина дни са на разположение при мен. Пред вас са LG K61, LG K51S и LG K41S. Какво ги различава и какво е общото помежду им - ще ви разкажа в следващите минути...

Голям дисплей

Започвам с дисплея, който и при трите модела е доста голям - с диагонал около 6.5". Това означава доста сериозни габарити и щедро поле за четене, гледане на филми или игри. И при трите модела става въпрос за IPS LCD дисплей, като при K51S и K61 селфи камерата е изрязан в него кръг, докато при K41S тя е скрита в капковиден ноч. Може би най-важната разлика обаче е, че водещият модел LG K61 има Full HD+ резолюция, докато другите два са с по-ниска HD+ резолюция.

LG K Series nixanbal

Честно казано за мен качеството на дисплея е едно от най-важните неща у смартфона ми, затова лично бих избрал K61, особено и предвид доста големия диагонал. Но ако за вас това не е от ключово значение и искате да постигнете оптимално съотношение цена-екстри - можете да спестите от бюджета си с някой от по-достъпните два модела.

Четворна камера

Независимо че цените на трите модела варират в диапазона 300 до 550 лв., всички те разполагат с четворни основни камери.

И трите устройства имат широкоъгълна камера, която е подходяща за снимки на пейзажи, високи сграи или просто в случаите, в които искате да уловите повече от гледката пред себе си. Също при всички има дълбочинен сензор за по-добър ефект боке при портрети, както и макро камера за снимки от 4 см разстояние.

LG K Series nixanbal

Основната разлика между конфигурациите от 4 сензора е при главния - това е камерата, с която ще правите снимки най-често. При най-високо позиционирания LG K61 тя е с 48 МР резолюция, при K51S имаме 32 МР, а K41S е с 13 МР.

Конфигурация с MediaTek

Идва ред на конфигурацията, която и при трите устройства се базира на процесор MediaTek. При K61 и K51S имаме Helio P35 с 8-ядрен процесор на 2.3 GHz, докато при K41S е използван Helio P22 с 8-ядрен процесор, но на 2 GHz.

Има логично степенуване и при вградената и RAM памет, като при най-високо позиционирания модел имаме 4 GB RAM и 128 GB, при следващия 3 GB RAM и 64 GB, а при най-базовия 3 GB RAM и 32 GB вградена памет. И в трите случая имa microSD слот за допълнителна памет.

LG K Series nixanbal

4000 mAh батерия

Четвъртото важно нещо, което логично идва след конфигурацията и което трябва да знаете за трите модела от серията K на LG, е свързано с батерията. Интересното тук е, че и при трите устройства производителят използва батерия с капацитет 4000 mAh. Това не е максимумът, който сме виждали в индустрията, но предвид позиционирането на смартфоните в средния клас и балансирания набор екстри, звучи съвсем разумно.

Дизайн

Приключвам петте най-важни неща, които трябва да знаете за LG K61, K51S и K41S с това, което всъщност ще ви направи впечатление най-напред - външния им вид и някои ключови елементи от дизайна.

Трите апарата изглеждат изключително подобни. Имат много сходен дизайн на основната камера, под нея и при трите има скенер за пръстови отпечатъци, всички имат и 3.5 мм жак за жични слушалки, а интересна добавка е бутонът за активиране на Google Assistant. Единственият по-различен в триото при мен е K51S заради огледалната повърхност на задния си панел, но иначе и трите са със сив панел. 

LG K Series nixanbal

Така че външният вид със сигурност не е причина да предпочетете един или друг модел от триото. По-скоро е въпрос на това дали искате най-добрата камера и най-добрия дислей или търсите по-бюджетно решение, което все пак да изглежда.

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer