НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за Nokia 5.3

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Nokia 5.3

3101
Написана от  nixanbal

Въпреки че беше обявен преди няколко месеца, Nokia 5.3 и днес е един от най-актуалните смартфони на HMD Global, който е позициониран в ценовата категория около 350 лв., но предлага съвсем адекватен набор екстри. В това видео ще ви разкажа за 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за апарата, ако го обмисляте за следващия си смартфон.

1. КАКВО Е Nokia 5.3

Nokia 5.3 @ nixanbal.com

Започвам видеото с отговора на въпроса какво всъщност е Nokia 5.3? Това е смартфон от по-достъпния среден клас, който има голям екран и използва чиста версия на Android. Въпреки сравнително ниската си цена апаратът носи характерните за марката черти, които имат всички смартфони Nokia - солидна изработка, обран дизайн и обещание за софтуерна поддръжка за две години напред. Nokia 5.3 е част от програмата Android One на Google, което гарантира актуализация поне до две следващи версии на платформата (Android 11 и Android 12), като добрата новина е, че смартфоните с тази марка традиционно са сред първите обновени на пазара.

2. ДИЗАЙН И ИЗРАБОТКА

Nokia 5.3 @ nixanbal.com

Следващото важно нещо, което ще отбележа за Nokia 5.3, е свързано тъкмо с дизайна, който действително следва досегашната линия за устройствата на производителя, но по-интересното е, че запазва солидното усещане от по-скъпите модели. Nokia 5.3 има гръб и рамка от поликарбонат и леко издаден нагоре дисплей с 2.5D стъкло Gorilla Glass 3. Истината е, че това е един от най-добре сглобените телефони с пластмасова конструкция, които съм използвал, а заради по-големите размери и скосените страни на гърба усещането е и за супер тънък апарат.

3. ИНДИКАТОР ЗА ИЗВЕСТИЯ

Nokia 5.3 @ nixanbal.com

След като първите смартфони Nokia на HMD Global нямаха никаква светлинна индикация за получени известия, от известно време насам компанията намери интересно решение. Както при други модели, така и при Nokia 5.3 можете да се ориентирате дали имате пропуснато повикване, съобщение или друго известие по подсветката в бутона за включване. Той пулсира бавно с бял цвят, като е отлично видим и на светло през деня. В настройките има опция да изключите този индикатор, ако прецените, че не ви е нужен или хаби батерията излишно, но за мен това е едно от най-полезните неща тук.

4. КАМЕРИ

Nokia 5.3 @ nixanbal.com

Продължавам с това, което вероятно вълнува най-много потребители - камерите. Nokia 5.3 е достъпен смартфон, само че това не е попречило на производителя да го оборудва с цели четири камери, ако не броим тази за селфита. Разбира се, както често се случва в този ценови сегмент, не всички камери ще се използват ежедневно и някои от тях са супер профилирани. За мен смисъл има в основната 13 МР камера с бленда f/1.8 и в 5 МР камера с ултраширок обхват, която е подходяща за снимки на пейзажи, сгради или просто когато искате да уловите повече в кадъра. Споделям няколко кадъра с вас, за да видите как снима Nokia 5.3, като бих казал, че за цената си е съвсем адекватен. Колкото до другите две камери - те са 2 МР макро камера и 2 МР дълбочинен сензор.

5. БУТОН ЗА GOOGLE ASSISTANT

Nokia 5.3 @ nixanbal.com

Петото важно нещо за Nokia 5.3 е ето този допълнителен бутон отляво, който служи за активиране на Google Assistant. По този начин можете да си спестите гласовото събуждане и изчакването на асистанта и директно да го активирате с бутона, като след това просто задавате гласовата команда. В ежедневието си аз използвам често асистента на Google за най-различни задачи, като досега не съм имал смартфон със специален бутон за целта, но мисля, че бързо бих свикнал. В настройките можете да деактивирате този бутон, така че да не прави нищо, но не и да изберете друга функция за него.

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer