НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за SSD диска ADATA SE730H

ВИДЕО: 5 НЕЩА за SSD диска ADATA SE730H

1833
Написана от  nixanbal

Преди няколко години съм ви разказвал за един от външните SSD дискове на ADATA, които използвах с моя MacBook, а днес у мен е неговата подобрена версия. В това видео ще ви разкажа накратко за 5 НЕЩА, които трябва да знаете за ADATA SE730H.

Супер компактни размери

Започвам с външния вид на това малко нещо, защото е наистина впечатляващ. И не става въпрос дали дизайнът на SSD диска ще ви хареса чисто естетически, а за размерите му. Габаритите са по-малки от пакетче ментов чай, а по-конкретно 72.7 x 44 x 12.2 мм при тегло от едва 33 грама.

Всъщност това е основната причина да харесвам конкретния диск на ADATA - просто е миниатюрен и мога да го нося навсякъде, независимо колко препълнена е раницата ми.

ADATA SE730H @ nixanbal.com

Защита от прах, вода и удар

Освен компактен ADATA SE730H е и с висока защита. Алуминиевото тяло има пластмасови елементи от двете си страни, които предполагам, че биха поели удар по-елегантно. Дискът покрива редица стандарти за устойчивост и има IP68 защита от прах и вода, стига да сте затворили хубаво капачето му. Така информацията в него ще бъде защитена, дори да го потопите в сладка вода, което едва ли ще ви се случи по сценарий, но просто е хубаво да знаеш, че дори проливен дъжд няма да повреди устройството в раницата.

ADATA SE730H @ nixanbal.com

Капацитет и скорост

Третата важна подробност при ADATA SE730H е капацитетът. Предишния модел, който използвах (всъщност още използвам), беше с капацитет 250 GB и има абсолютно идентични размери с този тук. Новият обаче вече е с 1 TB памет, което е в пъти повече от капацитета на моя лаптоп.

Използвам пространството най-вече за временно или по-продължително съхранение на видео файлове, които снимам за ревютата си, а тук държа и галерии със снимките на телефоните.

Колкото до скоростите, които можете да очаквате от ADATA SE730H - тази на запис и на четене на данни достига 500 MB/s.

ADATA SE730H @ nixanbal.com

Комплект с USB Type-C кабел

Четвъртата подробност за SSD диска на ADATA е какво влиза в комплекта му. Всъщност нищо. Нищо освен самия диск и USB кабела към него. Въпросният кабел е с тва Type-C накрайника, което го прави особено подходящ за собствениците на по-новите модели MacBook, при които наличните конектори са само и единствено USB Type-C. Със стария си MacBook Pro ползвам друг USB кабел, но въпросният с два Type-C накрайника е отличен вариант за връзка със смартфон с Android, който поддържа USB OTG и ще ви позволи да използвате SSD-то като външна памет.

ADATA SE730H @ nixanbal.com

Цена и наличност

Приключвам списъка с въпроса за цената. В България в момента е налична версия с капацитет 256 GB, която струва около 140 лв. Моят модел с 1 ТВ капацитет в момента е около 166 евро в Amazon, но би трябвало и у нас да има зареждане в близко бъдеще.

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer