НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 първи стъпки с Razer Phone

ВИДЕО: 5 първи стъпки с Razer Phone

3280
Написана от  nixanbal

Вече ви разказах за впечатленията си от работата ми с Razer Phone, а в следващото видео реших да ви предложа няколко съвета, ако току-що сте си купили този модел.

Това са първите 5 неща, които би било добре да направите с новия си геймърски телефон от Razer.

1. Nova Launcher

Razer Phone

Преди всичко е важно да направите телефона да изглежда така, както би бил удобен и приятен за вашия вкус. Добрата новина е, че тук това е възможно, при това не говоря просто да смените темата на апарата.

Razer Phone идва с Nova Launcher, който позволява да модифицирате интерфейса на устройството до най-малките детайли.

Можете да изберете колко реда и колони с иконки да виждате на екрана, какъв да бъде фонът зад отделението с приложенията, как да изглежда декът на хоумскрийна и още, и още, и още...

2. Дисплей

Razer Phone

Втората стъпка към персонализирането на новия ви Razer Phone за мен трябва да бъде дисплеят, който е един от акцентите при този телефон. Разбира се, първо бих избрал опреснителната честота на екрана да бъде максималната от 120 Hz, което е уникална характеристика за модела и би било жалко да не се възползваме от нея.

Другото ценно нещо тук е алтернативата на Always On Display, която при Razer Phone е с името Ambient Display. Тази функция показва за угасения и заключен екран само най-важната информация, при това само когато получите известия. Тук задължително отбелязвам и опцията за показване на тези детайли при повдигане на телефона към лицето.

И последното важно нещо за настройка при дисплея за мен е свързано с цветовете. Razer Phone предлага вариант за естествени, подсилени или живи нюанси, като моята предпочитана опция е последната.

3. Game Booster

Razer Phone

Третата важна настройка, която трябва да направите с новия си геймърски телефон, засяга - точно така - игрите. Става въпрос за супер полезното приложение Game Booster в Razer Phone, което позволява да посочите дали искате апаратът да работи на пълни обороти или напротив - да пести силите си, за да пести и живота на батерията.

По-важното е, че тук имате опция да определите конкретни настройки за всяка отделна игра. За Arena of Valor например може да зададете максимум проиводителност от процесор и дисплей, а при по-небрежен гейминг, например в Clash Royale, да свалите показателите.

4. Dolby Atmos

Razer Phone

Продължавам с четвъртия съвет за новите собственици на Razer Phone и той е свързан със звука - още един от важните показатели при игра и не само.

Да, знаем, че Razer Phone има предни стерео високоговорители и те са супер, но в бързите настройки ще видите и още нещо важно - Dolby Atmos. Телефонът поддържа висококачествено пространствено аудио, което може да бъде настроено според показваното съдържание. Можете да изберете от настройките режим на звука за филми, игри, музика, глас и т.н., а предпочитаният от мен е Dynamic, който автоматично разпознава съдържанието и променя звученето спрямо него.

Разбира се, Dolby Atmos работи и при ползване на слушалки.

5. Жестов контрол

Razer Phone

Петата важна стъпа за току-що сдобилите се с Razer Phone е настройка на управлението с жестове. Въпросната се намира в приложението Nova Launcher, където можете да изберете какви команди или приложения да се стартират с различни движения по екрана.

Плъзване на пръст нагоре например може да стартира камерата, а надолу - да сваля лентата с известията. Двойно почукване да заключва екрана, a завъртане на два пръста наляво - да отваря Spotify, да речем.

Това бяха моите предложения за първите 5 стъпки, през които трябва да преминете, за да настроите новия си Razer Phone. След тях смартфонът ще изглежда по-персонализиран, ще работи по-оптимизирано и със сигурност ще ви улесни в ежедневната работа с него.

Надявам се видеото да ви е било интересно и полезно, а ако искате да виждате повече подобни клипове в канала - ще се радвам да споделите в коментарите.

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer