НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 първи стъпки с Razer Phone

ВИДЕО: 5 първи стъпки с Razer Phone

3792
Написана от  nixanbal

Вече ви разказах за впечатленията си от работата ми с Razer Phone, а в следващото видео реших да ви предложа няколко съвета, ако току-що сте си купили този модел.

Това са първите 5 неща, които би било добре да направите с новия си геймърски телефон от Razer.

1. Nova Launcher

Razer Phone

Преди всичко е важно да направите телефона да изглежда така, както би бил удобен и приятен за вашия вкус. Добрата новина е, че тук това е възможно, при това не говоря просто да смените темата на апарата.

Razer Phone идва с Nova Launcher, който позволява да модифицирате интерфейса на устройството до най-малките детайли.

Можете да изберете колко реда и колони с иконки да виждате на екрана, какъв да бъде фонът зад отделението с приложенията, как да изглежда декът на хоумскрийна и още, и още, и още...

2. Дисплей

Razer Phone

Втората стъпка към персонализирането на новия ви Razer Phone за мен трябва да бъде дисплеят, който е един от акцентите при този телефон. Разбира се, първо бих избрал опреснителната честота на екрана да бъде максималната от 120 Hz, което е уникална характеристика за модела и би било жалко да не се възползваме от нея.

Другото ценно нещо тук е алтернативата на Always On Display, която при Razer Phone е с името Ambient Display. Тази функция показва за угасения и заключен екран само най-важната информация, при това само когато получите известия. Тук задължително отбелязвам и опцията за показване на тези детайли при повдигане на телефона към лицето.

И последното важно нещо за настройка при дисплея за мен е свързано с цветовете. Razer Phone предлага вариант за естествени, подсилени или живи нюанси, като моята предпочитана опция е последната.

3. Game Booster

Razer Phone

Третата важна настройка, която трябва да направите с новия си геймърски телефон, засяга - точно така - игрите. Става въпрос за супер полезното приложение Game Booster в Razer Phone, което позволява да посочите дали искате апаратът да работи на пълни обороти или напротив - да пести силите си, за да пести и живота на батерията.

По-важното е, че тук имате опция да определите конкретни настройки за всяка отделна игра. За Arena of Valor например може да зададете максимум проиводителност от процесор и дисплей, а при по-небрежен гейминг, например в Clash Royale, да свалите показателите.

4. Dolby Atmos

Razer Phone

Продължавам с четвъртия съвет за новите собственици на Razer Phone и той е свързан със звука - още един от важните показатели при игра и не само.

Да, знаем, че Razer Phone има предни стерео високоговорители и те са супер, но в бързите настройки ще видите и още нещо важно - Dolby Atmos. Телефонът поддържа висококачествено пространствено аудио, което може да бъде настроено според показваното съдържание. Можете да изберете от настройките режим на звука за филми, игри, музика, глас и т.н., а предпочитаният от мен е Dynamic, който автоматично разпознава съдържанието и променя звученето спрямо него.

Разбира се, Dolby Atmos работи и при ползване на слушалки.

5. Жестов контрол

Razer Phone

Петата важна стъпа за току-що сдобилите се с Razer Phone е настройка на управлението с жестове. Въпросната се намира в приложението Nova Launcher, където можете да изберете какви команди или приложения да се стартират с различни движения по екрана.

Плъзване на пръст нагоре например може да стартира камерата, а надолу - да сваля лентата с известията. Двойно почукване да заключва екрана, a завъртане на два пръста наляво - да отваря Spotify, да речем.

Това бяха моите предложения за първите 5 стъпки, през които трябва да преминете, за да настроите новия си Razer Phone. След тях смартфонът ще изглежда по-персонализиран, ще работи по-оптимизирано и със сигурност ще ви улесни в ежедневната работа с него.

Надявам се видеото да ви е било интересно и полезно, а ако искате да виждате повече подобни клипове в канала - ще се радвам да споделите в коментарите.

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer