НачалоВидео ревюВИДЕО: 6 НЕЩА за новата Nokia 6.1

ВИДЕО: 6 НЕЩА за новата Nokia 6.1

6711
Написана от  nixanbal

Nokia 6.1 или просто новата Nokia 6 е смартфон от среден клас, който вече се продава на българския пазар и струва под 470 лв. За тази цена апаратът предлага емблематичното за марката солидно метално тяло, както и сносен пакет екстри с някои приятни изненади.

В следващото видео ви предлагам списък с моите 6 причини да включите този телефон в шортлиста, когато се оглеждате за устройство с цена под 500 лв. Това са 6 неща, които трябва да знаете за новата Nokia 6.

1. Ъпгрейд в конфигурацията

Започвам с конфигурацията. За новата Nokia 6 е важно да знаете, че е претърпяла сериозен ъпгрейд на спецификациите и вече е позиционирана малко по-високо спрямо своя предшественик.

Чипсетът тук е Snapdragon 630, което е важна промяна спрямо Nokia 6 от миналата година, когато чипсет беше от по-ниската серия Snapdragon 400 на Qualcomm. Компания му правят 3 GB RAM и 32 GB вградена памет, като свободната при старта на телефона е около 20 GB. Има и microSD слот.

Заради новия чипсет HMD Global обещава 60% по-висока обща производителност на Nokia 6.1 сравнено с предишното поколение.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

2. Подсилен алуминиев корпус

Продължавам с изработката на модела, който е създаден от цяло парче алуминий серия 6000 и нещо повече - конструкцията му е подсилена отвътре с допълнителна метална плочка. Това прави тялото на новата Nokia 6 изключително кораво и устойчиво не само на изпускания, но и на усуквания. Невъзможно е да го сгънете като вафла, ако седнете с него в задния джоб на дънките.

Това между другото не са само моите впечатления, а и коментарът на популярния в YouTube @Jerryrigeverything, който знае как да тества устойчивостта на смартфоните.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

3. Android One

Следващият ключов елемент от характеристиките на новата Nokia 6 засяга софтуера и вече е характерен белег за всички модели на HMD Global. Става въпрос за програмата Android One на Google, от която е част и смартфонът Nokia 6.1.

Това означава, че той идва с чиста версия на операционната система, върху която няма инсталирани излишни дублиращи се приложения, няма шарени икони и луди анимации. Всъщност приложенията, които виждате на този екран в момента, са всичко, с което идва апаратът.

С новата Nokia 6 получавате най-новия Android и гаранция за две години ъпдейти до всяко следващо издание на платформата. Плюс всички ъпдейти по сигурността, които пуска Google.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

4. Камера с оптика ZEISS

Четвъртият акцент при новата Nokia 6 е камерата. Промяната тук на първо четене не изглежда сериозна, но производителят всъщност вече използва оптика ZEISS, което е важна разлика спрямо миналогодишния модел. Така Nokia 6.1 е най-достъпният до момента смартфон, при който емблематичният немски бранд присъства до обектива на основната камера.

Все пак за протокола - апаратът идва с 16 МР основен сензор и 8 МР селфи камера.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

5. Екстри в камерата

За петата позиция оставам на камерата, само че ще обърна внимание на нейните екстри и подобренията спрямо миналогодишния модел.

Започвам с въвеждането на режима с ръчни настройки Pro Mode, който позволява да постигате по-добри резултати в различни ситуации, разбира се, след малко ровичкане и прецизиране на показателите.

Другата новост е Dual Sight режимът на снимане или т.нар. Bothie, при което правите снимка или видео едновременно с предната и задната камера. Тази функция беше въведена с модела Nokia 8 миналата година, но днес и по-достъпни устройства като новата Nokia 6 разполагат с нея.

И последната нова екстра в камерата, на която ще обърна внимание тук, е възможността за 4k видеозапис при 30 к/с. Това всъщност е още едно подобрение спрямо миналогодишния Nokia 6, когато лимитът беше Full HD.

Новата Nokia 6 също така записва пространствен звук към клиповете чрез технологията Nokia OZO Audio. Все пак е важно да уточним, че микрофоните тук са два, докато при Nokia 7 Plus например са три.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

6. USB Type-C порт

Приключвам своята селекция на 6-те най-важни екстри на Nokia 6.1 с новия конектор за зареждане и връзка с компютъра. И при този модел HMD Global преминаха от остарелия microUSB към новия USB Type-C порт, което най-малкото прави зареждането на телефона по-удобно.

Само че по-важното е, че новата Nokia 6 поддържа и по-бързо зареждане спрямо своя предшественик, което позволява да запълните 50% от капацитета на вградената 3000 mAh батерия за около половин час.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

Това беше моят списък с 6 неща, които трябва да знаете за Nokia 6.1, за да сте по-уверени, когато избирате новия си смартфон с цена под 500 лв.

Апаратът предлага наистина един от най-солидните корпуси, а освен това има сносна камера и 5.5" Full HD дисплей с пропорции 16:9, скенер за пръстови отпечатъци и батерия за поне денонощие живот. Освен това е най-добре обезпечения софтуерно модел в този клас.

Да, новата Nokia 6.1 е важен ъпгрейд спрямо оригинала, а добрата новина е, че HMD Global са напомпали спецификациите, без да увеличават цената.

Официална премиера на Google Pixel 4 и Pixel 4 XL - двойни камери, управление с жестове и 90 Hz дисплеи

Днес в Ню Йорк Google представи официално новите си смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL, които за първи път…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer