НачалоВидео ревюВИДЕО: 6 НЕЩА за новата Nokia 6.1

ВИДЕО: 6 НЕЩА за новата Nokia 6.1

5835
Написана от  nixanbal

Nokia 6.1 или просто новата Nokia 6 е смартфон от среден клас, който вече се продава на българския пазар и струва под 470 лв. За тази цена апаратът предлага емблематичното за марката солидно метално тяло, както и сносен пакет екстри с някои приятни изненади.

В следващото видео ви предлагам списък с моите 6 причини да включите този телефон в шортлиста, когато се оглеждате за устройство с цена под 500 лв. Това са 6 неща, които трябва да знаете за новата Nokia 6.

1. Ъпгрейд в конфигурацията

Започвам с конфигурацията. За новата Nokia 6 е важно да знаете, че е претърпяла сериозен ъпгрейд на спецификациите и вече е позиционирана малко по-високо спрямо своя предшественик.

Чипсетът тук е Snapdragon 630, което е важна промяна спрямо Nokia 6 от миналата година, когато чипсет беше от по-ниската серия Snapdragon 400 на Qualcomm. Компания му правят 3 GB RAM и 32 GB вградена памет, като свободната при старта на телефона е около 20 GB. Има и microSD слот.

Заради новия чипсет HMD Global обещава 60% по-висока обща производителност на Nokia 6.1 сравнено с предишното поколение.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

2. Подсилен алуминиев корпус

Продължавам с изработката на модела, който е създаден от цяло парче алуминий серия 6000 и нещо повече - конструкцията му е подсилена отвътре с допълнителна метална плочка. Това прави тялото на новата Nokia 6 изключително кораво и устойчиво не само на изпускания, но и на усуквания. Невъзможно е да го сгънете като вафла, ако седнете с него в задния джоб на дънките.

Това между другото не са само моите впечатления, а и коментарът на популярния в YouTube @Jerryrigeverything, който знае как да тества устойчивостта на смартфоните.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

3. Android One

Следващият ключов елемент от характеристиките на новата Nokia 6 засяга софтуера и вече е характерен белег за всички модели на HMD Global. Става въпрос за програмата Android One на Google, от която е част и смартфонът Nokia 6.1.

Това означава, че той идва с чиста версия на операционната система, върху която няма инсталирани излишни дублиращи се приложения, няма шарени икони и луди анимации. Всъщност приложенията, които виждате на този екран в момента, са всичко, с което идва апаратът.

С новата Nokia 6 получавате най-новия Android и гаранция за две години ъпдейти до всяко следващо издание на платформата. Плюс всички ъпдейти по сигурността, които пуска Google.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

4. Камера с оптика ZEISS

Четвъртият акцент при новата Nokia 6 е камерата. Промяната тук на първо четене не изглежда сериозна, но производителят всъщност вече използва оптика ZEISS, което е важна разлика спрямо миналогодишния модел. Така Nokia 6.1 е най-достъпният до момента смартфон, при който емблематичният немски бранд присъства до обектива на основната камера.

Все пак за протокола - апаратът идва с 16 МР основен сензор и 8 МР селфи камера.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

5. Екстри в камерата

За петата позиция оставам на камерата, само че ще обърна внимание на нейните екстри и подобренията спрямо миналогодишния модел.

Започвам с въвеждането на режима с ръчни настройки Pro Mode, който позволява да постигате по-добри резултати в различни ситуации, разбира се, след малко ровичкане и прецизиране на показателите.

Другата новост е Dual Sight режимът на снимане или т.нар. Bothie, при което правите снимка или видео едновременно с предната и задната камера. Тази функция беше въведена с модела Nokia 8 миналата година, но днес и по-достъпни устройства като новата Nokia 6 разполагат с нея.

И последната нова екстра в камерата, на която ще обърна внимание тук, е възможността за 4k видеозапис при 30 к/с. Това всъщност е още едно подобрение спрямо миналогодишния Nokia 6, когато лимитът беше Full HD.

Новата Nokia 6 също така записва пространствен звук към клиповете чрез технологията Nokia OZO Audio. Все пак е важно да уточним, че микрофоните тук са два, докато при Nokia 7 Plus например са три.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

6. USB Type-C порт

Приключвам своята селекция на 6-те най-важни екстри на Nokia 6.1 с новия конектор за зареждане и връзка с компютъра. И при този модел HMD Global преминаха от остарелия microUSB към новия USB Type-C порт, което най-малкото прави зареждането на телефона по-удобно.

Само че по-важното е, че новата Nokia 6 поддържа и по-бързо зареждане спрямо своя предшественик, което позволява да запълните 50% от капацитета на вградената 3000 mAh батерия за около половин час.

Новата Nokia 6.1 @ nixanbal.com

Това беше моят списък с 6 неща, които трябва да знаете за Nokia 6.1, за да сте по-уверени, когато избирате новия си смартфон с цена под 500 лв.

Апаратът предлага наистина един от най-солидните корпуси, а освен това има сносна камера и 5.5" Full HD дисплей с пропорции 16:9, скенер за пръстови отпечатъци и батерия за поне денонощие живот. Освен това е най-добре обезпечения софтуерно модел в този клас.

Да, новата Nokia 6.1 е важен ъпгрейд спрямо оригинала, а добрата новина е, че HMD Global са напомпали спецификациите, без да увеличават цената.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer