НачалоВидео ревюВИДЕО: 7+ неща, които трябва да знаете за Nokia 7 Plus

ВИДЕО: 7+ неща, които трябва да знаете за Nokia 7 Plus

9555
Написана от  nixanbal

Продуктовият шеф на HMD Global обяви при анонса на Nokia 7 Plus в Барселона, че това е любимият му телефон с марката. От няколко седмици използвам същото устройство и вече съм наясно какво имаше предвид Юхо Сарвикас, от когото обикновено се очаква да харесва еднакво всичките си смартфони и да не проявява предпочитания към конкретен модел.

Е, в следващото видео реших да ви предложа списък с 7 ПЛЮС неща, които трябва да знаете за Nokia 7 Plus и които по мое мнение правят този телефон един от най-добрите в ценова категория под 700 лв.

1. Първият 18:9 дисплей в смартфон Nokia

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Nokia 7 Plus донесе малка революция в портфолиото на HMD Global, защото беше първият обявен смартфон под бранда с дисплей с пропорции 18:9.

Апаратът има 6" IPS LCD екран с Full HD+ резолюция и гъстота на пикселите от над 400 ppi. Рамките около дисплея не са съвсем изчезнали, но са значително намалени, което всъщност за мнозина противници на ноча е оптималното решение.

Тук ще отбележа, че Nokia 7 Plus няма постоянен Always On Display, но сигнализира за известия, за часа и друга важна информация по сходен начин. Детайлите се появяват на заключения екран, когато го повдигнете към лицето си и след няколко секунди изчезват. Освен това можете да светвате дисплея с двойно потупване.

2. Първата предна камера с оптика ZEISS

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

При Nokia 7 Plus виждаме още нещо за първи път - това е първият смартфон с оптика ZEISS и на предната камера. При това не само сред новото поколение модели с марката, а изобщо в историята й назад.

Устройството има 16 МР селфи камера с бленда f/2.0 и размер на пикселите от 1.0 µm. Тук обаче действа и малка магия, която се активира при нощни селфита. В случаите, в които светлината не достига, предната камера на Nokia 7 Plus автоматично обединява 4 пиксела в един, правейки кадрите по-ясни и улавяйки повече детайли.

3. PRO режим в двете камери

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Третото важно нещо, което трябва да знаете за Nokia 7 Plus е, не че има двойна основна камера, а че предлага PRO режим с ръчни настройки и на основната, и на предната си камера.

PRO режимът на Nokia е особено популярен, не само защото дава възможност да регулирате фини настройки и да постигате по-добри кадри във всякакви ситуации, а и защото реализирането му в интерфейса е изключително удобно.

Ринговете представляват различните показатели - експозиция, ISO, фокус и т.н., като можете да извадите всички наведнъж или само отделен.

4. Висококачествен звукозапис

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Nokia OZO Audio е още един от акцентите при Nokia 7 Plus. Това е технологията за звукозапис, която смартфонът използва и която прави видеоклиповете в него още едно ниво по-добри.

Става въпрос за пространствен звукозапис, който е възможен благодарение на система от три микрофона.

В настройките на видеото, активни и по време на самия видеозапис, ще видите опция за използване на всички микрофони, на тези пред обектива или на тези зад обектива.

Екстрата ще бъде изключително ценна, ако освен да снимате видео, обичате още да коментирате клиповете или просто правите влогове, тъй като може да изберете фокусът да пада върху вашия глас, а не върху шума пред камерата или наоколо.

5. Режим Bothie

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Продължавам темата за камерата с една от интересните функции, които Nokia пренесе в средния ценови клас с модела 7 Plus. Става въпрос за популярното Bothie - или възможността за едновременни снимки с предната и задната камера.

Този режим разделя екрана на две и от едната страна показва какво вижда предната камера, а от другата случващото се пред основната камера.

Двойният режим може да е активен не само при снимки, а също така едновременен с двете камери видеозапис и дори излъчване на живо във Facebook или YouTube.

6. Устойчив дизайн

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Днес повечето смартфони преминават към популярната комбинация от метална рамка и стъклен гръб, но Nokia 7 Plus остава на страната на солидната конструкция и залага на цяло парче алуминий серия 6000.

Да, това със сигурност е едно от по-здравите устройства на пазара, което е не само устойчиво на счупвания, но и се усеща приятно в ръката. Nokia 7 Plus има ясно изразени ръбове, преминали процес на диамантена шлифовка и превърнати в приятен акцент в меден цвят. Задната част пък е с покритие, което според производителя напомня керамична повърхност, а според мен дава доста добър захват и прави телефона по-малко хлъзгав.

Като цяло солиден телефон със сериозни размери, който не се побира в най-тесните джобове, но за сметка на това идва с екстра ниво на устойчивост.

7. Идва с Android One

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Селекцията на най-важните 7 неща, които трябва да знаете за Nokia 7 Plus, приключвам с темата за софтуера. Това всъщност е едно от нещата, които отличават тези устройства от повечето дроиди на пазара.

Nokia 7 Plus се базира на чиста версия на Android и е част от програмата Android One на Google. Това означава, че апаратът има гарантирани поне 2 години софтуерна поддръжка и ще получава обновления до всички версии, които излизат през това време. Нещо повече - ще ги получава бързо. По-бързо от всички останали, както стана ясно с досегашните ъпдейти на Nokia.

Освен това чистият Android означава, че хардуерът на Nokia 7 Plus не е излишно натоварен от тежки анимации и куп приложения, така че от конфигурацията му би трябвало да получите повече от очакваното.

И като доказателство за обръзаността на HMD Global с Google - Nokia 7 Plus беше обявен като един от няколко модела, които вече имат достъп до ранна версия на Android P.

+

И още един детайл за финал, понеже обещах 7 ПЛЮС неща - Nokia 7 Plus има разположен под основната камера за пръстови отпечатъци, който може да служи и за сваляне на менюто с известията и бързите настройки. Удобно, особено имайки предвид големия дисплей на апарата.

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Това бяха най-важните за мен 7+ неща, които трябва да знаете за Nokia 7 Plus, преди да решите дали да си я купите. Това са ключови екстри, отличаващи модела от стандартните представители на този клас и може би тъкмо затова продуктовият директор на смартфоните Nokia го посочи като свой фаворит.

Apple представи новия iPhone SE с 4.7" дисплей за 479 евро

Случи се! 4 години след оригиналния iPhone SE днес Apple представи неговото второ поколение. Новият iPhone SE разполага с 4.7"…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer