НачалоВидео ревюВИДЕО: Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

ВИДЕО: Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

5058
Написана от  nixanbal

Mate 10 Lite е най-достъпният модел в новата серия на Huawei, който предлага голям дисплей с актуалните в момента тънки рамки и пропорции 18:9, има фино метално тяло и две двойни камери. Устройството разчита на конфигурация, отреждаща му място в средния клас смартфони, а цената е особено атрактивна и над два пъти по-ниска от тази на топмодела Mate 10 Pro.

В кутията на Huawei Mate 10 Lite, който в случая е с два SIM слота, ще откриете самия телефон - моят е в тъмносин цвят, игла за изваждане гнездото за SIM и microSD картите, хендсфри слушалки с 3.5 мм накрайник, USB кабел с microUSB 2.0 конектор и основната част на зарядното.

Предната част на Mate 10 Lite е заета от 5.9" FullView диспелсй с резолюция 1080х2160 пиксела, което го прави много сходен с този на Mate 10 Pro, само че тук панелът е IPS LCD, а не AMOLED.

Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

Другата важна разлика е, че Lite версията е с изцяло метален корпус, а двойната основна камера няма логото Leica и целта на спомагателния 2 МР сензор всъщост е да позволява ефектни портрети с размазан фон.

Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

За разлика от останалите модели на Huawei тук за първи път имаме двойна камера и отпред - 13 МР основен и 2 МР помощен, отново отговорен за замъгляването на фона при селфита. Екстрата се регулира от настройките, така че не е задължително да я използвате, ако се окаже, че не ви допада.

Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

Иначе Mate 10 Lite се базира на чипсета от среден клас Kirin 659, подкрепен от 4 GB RAM и 64 GB вградена памет + microSD слот. При Dual SIM версията вместо карта памет можете да сложите втора nanoSIM карта в допълнителното гнездо.

Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

За щастие Huawei тук са запазили жака за слушалки, което е плюс спрямо Mate 10 Prо, но пък портът за зареждане не е Type-C, а все още от стандарта microUSB 2.0. Колкото до батерията - капацитетът от 3340 mAh звучи прилично за по-горната конфигурация.

Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

Това беше бързо разопаковане и първи поглед към Huawei Mate 10 Lite. Устройството предлага някои ключови характеристики на флагмана Mate 10 Pro, а дори и някои дребни екстри отгоре, сред които двойна предна камера, жак за слушалки и microSD слот. На този фон цената е особено атрактивна и е около 650 лв. без договор, или два пъти по-ниска от тази на премиум модела.

Huawei Mate 10 Lite - първа среща и разопаковане

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer