НачалоВидео ревюВИДЕО: Какво е Ambient Mode в новите QLED телевизори на Samsung

ВИДЕО: Какво е Ambient Mode в новите QLED телевизори на Samsung

4301
Написана от  nixanbal

Вече съм ви разказвал за QLED телевизорите на Samsung, но в следващото видео ще обърна внимание на една от интересните новости в моделите от 2018 г. Става въпрос за режима Ambient Mode, който позволява да използвате големия екран, дори когато не гледате телевизия, превръщайки го в повече от красиво парче електроника, висящо на стената.

За функцията Ambient Mode производителят изхожда от идеята, че телевизорът се използва за гледане на телевизия само по няколко часа на ден. Затова Samsung са му намерили допълнително "занимание", с което да запълнят "свободното му време" и това да го направи по-полезен за потребителите.

Ambient Mode е възможността на екрана на телевизора да се показва някакъв зададен фон - изображение или ваша снимка, а към него може да има и приятно музикално оформление - например песен на птички. Да, нещо сходно със скрийнсейвърите на компютрите, като има вариант да се показва и полезна информация - часът, датата и т.н.

Ambient Mode в новите QLED телевизори на Samsung

И въпреки че особено харесах картинката с планините, интересно ми беше да тествам специалната опция за превръщане на фоновата стена на стаята във фон и за екрана на телевизора. Но понеже вкъщи стената зад телевизора ми е просто сива, а по-интересният ефект би бил с по-разчупена шарка, посетих един от големите магазини за техника, където имаше такава демо стена.

Там заварих чисто новия флагман модел на Samsung - QLED телевизора Q9FN, който се предлага във вариант с 55-, 65- и 75-инчов диагонал.

Стената зад него беше с интересен дизайн на тухли, а начинът да я превърнете във фон и за телевизионния екран, е чрез приложението Smart Things на Samsung. В него ще видите възможност да сканирате стената зад телевизора, дори когато той вече е окачен на нея, и само след няколко секунди процедурата по създаването на фона е приключена.

Ambient Mode в новите QLED телевизори на Samsung

Резултата виждате сами - изображението на екрана се слива със стила на стената зад него, като в настройките можете да регулирате яркостта на телевизора, така че да я напаснете до максимално естествена гледка. Има опция и за автоматичен контрол, който ще променя яркостта през целия ден спрямо осветеността в помещението.

Ambient Mode в новите QLED телевизори на Samsung

И като стана дума за приложението Smart Things - тъкмо то може да ви служи като допълнително дистанционно управление за новите QLED телевизори на компанията. Необходимо е телефонът да бъде свързан с Wi-Fi мрежата у дома, а останалото се случва автоматично - моделът телевизор се разпознава и добавя в списъка с останалите уреди, част от екосистемата Smart Things на Samsung.

Ambient Mode в новите QLED телевизори на Samsung

Колкото до самия флагман телевизор Samsung Q9FN - екранът му поддържа HDR и до 2000 нита яркост, която е най-високата на пазара в момента и се постига благодарение на технологията Quantum dot. Този модел идва с т.нар. 360-градусов дизайн, който позволява да го поставите дори в центъра на стаята, защото отвсякъде телевизорът изглежда добре.

За това помага и единственият кабел, който излиза от него и се свързва към One Connect Box - кутията, към която вече можете да свържете всички останали устройства, без кабелите им да се виждат или да ограничават инсталацията.

Лондон започва да събира данни за пътниците в метрото през Wi-Fi с цел подобряване на транспорта

От 8 юли 2019 г. Wi-Fi мрежа ще събира данни за пътниците в подземния транспорт на Лондон. Целта е по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer