НачалоВидео ревюВИДЕО: Какво имам в раницата си или техниката, с която пътувам

ВИДЕО: Какво имам в раницата си или техниката, с която пътувам

2714
Написана от  nixanbal

Световният мобилен конгрес тази година беше отменен от GSMA заради опасения от разпространение на коронавируса, но това не означава, че аз няма да пътувам до Барселона. Още днес заминавам, като идеята ми е да направя интересен материал, но за него по-нататък.  В по-горното видео реших да ви разкажа за техниката и оборудването, с които пътувам и отразявам всяко технологично събитие по света. Надявам се да ви бъде интересно!

Solid Grey - раницата

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

Започвам с раница, с която ще обикалям из Барселона. Това е модел на холандците от Solid Grey - дизайнът е супер футуристичен, а най-якото нещо за нея е този nixanbal цвят. За съжаление тук дизайнът е за сметка на практичността - да, супер удобна е на раменете, но вътре няма разделители и заради пластмасовия корпус вещите понякога потропват, докато вървите с нея по улиците.

Sony A6500 - фотоапаратът

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

Продължавам с фотоапарата, който вече добре познавате от моите снимки и видеа. Всички тях правя със Sony a6500 и тъкмо него ще взема и при това пътуване. Ще го ползвам само с един обектив, който на този етап ми върши чудесна работа в различни ситуации.

SanDisk - картата памет

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

Картата памет вътре е съвсем нова в колекцията ми - SanDisk, 64 GB със скорости на запис до 300 MB/s.

Rode VideoMic NTG - микрофонът

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

Това, за което най-много се вълнувам, че ще имам възможност да тествам по-обширно обаче, е микрофонът. Съвсем наскоро в Европа излезе новият модел Rode VideoMic NTG и тъкмо в същия момент аз избирах какво да си взема. Оказа се, че този микрофон е отличен за моя случай, защото мога да го използвам и върху камерата, и върху стойка, а дори и като USB микрофон за войс овър, който записвам на бюрото пред компютъра.

Joby GorillaPod 3K Pro Rig - трипод

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

Другото супер ново нещо в технологичната ми раница е новият статив на Joby - GorillPod 3K Pro, който е алуминиев и който реших да си взема във версията Rig - т.е. с две допълнителни рамене, на които мога да сложа още аксесоари - например осветление и смартфон, който да ползвам като визьор. Честно казано в Барселона мисля да го използвам в по-опростен вид, но като цяло това вече е един от любимите ми аксесоари за фотоапарата.

Sony WF-1000XM3 - слушалките

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

В джоба ми ще бъдат и компактните безжични слушалки WF-1000XM3 на Sony, които задължително използвам при полети, независимо на кратки или далечни разстояния. Шумоизолацията и качественото звучене са най-важните им предимства в случая, а заради тези мини размери изобщо не стои въпросът дали ще успея да ги събера в багажа си. Детайлно ревю на слушалките вече можете да гледате в nixanbal.com, така че в описанието отдолу ще оставя линк.

Huawei Mate 30 Pro и Samsung Galaxy S10+ - смартфоните и приложенията

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

Взимам със себе си два смартфона - личния си Galaxy S10+ и Mate 30 Pro на Huawei, който искам да тествам как снима в най-различни ситуации из Барселона.

Приложенията на смартфона между другото са друг супер важен елемент от оборудването ми при всяко пътуване. Google Maps е най-важното приложение, защото с него не само мога да се ориентирам кое къде е, а и какви прекачвания в градския транспорт са ми необходими. Освен това с картите на Google лесно се откриват чудни местенца за хапване, въпреки че точно за Барселона, в която отивам за 11 път, подобни подсказки не ми трябват.

Второто важно приложение е Netflix, което позволява сваляне и гледане на филми и сериали офлайн и ще ме спаси при дългия полет до другия край на Европа.

Какво имам в раницата си: Техниката, с която пътувам

А третото е A1 Wallet. Тук е мястото да кажа, че пътуването ми до Барселона този път е с подкрепата на А1, които харесаха идеята ми и се съгласиха да ми помогнат да заснема планирания видео репортаж, въпреки или всъщност тъкмо заради отменения конгрес. Затова и реших, че е добра идея да тествам новия им мобилен портфейл, който позволява да плащам с мобилния си телефон като с безконтактна карта. Освен това е лесно да си разделяте сметката с колегите в ресторанта и не е нужно всички да имаме кеш у себе си.

Това бяха основните принадлежности в технологичната ми раница. Много скоро очаквайте материала от Барселона, а дотогава ще се включвам на живо във Facebook, Twitter и Instagram

Лондон започва да събира данни за пътниците в метрото през Wi-Fi с цел подобряване на транспорта

От 8 юли 2019 г. Wi-Fi мрежа ще събира данни за пътниците в подземния транспорт на Лондон. Целта е по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer