Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниВИДЕО: Новата Opel Insignia и какво представлява услугата OnStar

ВИДЕО: Новата Opel Insignia и какво представлява услугата OnStar

6454
Написана от  nixanbal 15 октомври 2017
ВИДЕО: Новата Opel Insignia и какво представлява услугата OnStar

В края на лятото имах възможността да взема новата Insignia на Opel за уикенд, като през това време успях не само да тествам изцяло променения флагман на марката, но и за първи път да проверя какво представлява услугата OnStar.

В следващото видео ще ви разкажа за някои от акцентите в новата Insignia - технологични екстри, които ми направиха най-приятно впечатления, а освен това ще станете свидетели на целия ми разговор с оператора на OnStar - Юлия, която всъщност свърши моята работа и разказа в подробности за ползите от тази услуга.

Автомобилът се базира на изцяло нова платформа и не е просто ъпгрейд на предходния модел Insignia, който познавате от епизодите на TECHDRIVE.

По отношение на дизайна отвън личи стремеж към една идея по-спортен вид, а и самата шофьорска стойка подсказва това. Сядате в самите седалки, а не върху тях, което дава по-ниска позиция.

Opel Insignia и OnStar @ nixanbal.com

Седалките между другото са важен акцент и не защото са кожени и в приятен кафяв цвят, а защото са AGR сертифицирани - т.е. немските специалисти са се погрижили за комфорта и правилната стойка на гърба, а опората за бедрата се регулира спрямо дължината на тялото. Отстрани има цял куп бутони с различни настройки, има вариант за запаметяване на позиции, вентилация, подгряване и дори масаж.

Head UP Display

Единствено от позицията на шофьорското място се вижда и едно от любимите ми неща в новата Insignia - head up дисплеят. Става въпрос за малък екран върху таблото пред волана, който се отразява върху предното стъкло и дава информация, без да кара шофьора да отмества поглед от пътя.

Head up дисплеят показва с каква скорост се движите, а също така може да дава допълнителна информация според вашите настройки - индикира коя радиостанция слушате, кой ви търси по свързания с автомобила телефон и т.н.

Opel Insignia и OnStar @ nixanbal.com

Зад волана има три бутона, с които да променяте показваната информация, а освен това можете да регулирате позицията на дисплея, както и неговата яркост.

Opel Insignia и OnStar @ nixanbal.com

През деня, при слънчев ден, информацията остава дискретно видима, а вечер е дори твърде натрапчива и препоръчвам яркостта да бъде намалена. Защото източниците на светлина на пътя не са толкова много и погледът неволно се фокусира върху head up дисплея.

Безжично зареждане

Скритото в подлакътника гнездо се оказа не просто държач за смартфона, а зона за безжично зареждане. Можете просто да поставите смартфона си в слота и той автоматично ще започне да се зарежда. Супер полезно, а и не се разсейвате с малкия екран, докато сте на път. Ако все пак имате входящи повиквания и съобщения - можете да ги приемете през инфоразвлекателната система на автомобила, с която апаратът е постоянно свързан чрез Bluetooth.

В моя случай бях с Galaxy S8, но всеки поддържащ екстрата модел може да се възползва от него. Знаете, че от тази година дори Apple въведе тази възможност с моделите iPhone 8, 8 Plus и iPhone X.

Opel Insignia и OnStar @ nixanbal.com

Все пак има и USB порт, чрез който да свързвате телефона си, за да използвате Android Auto и Apple CarPlay с инфоразвлекателната система на автомобила. Приложението за Android Auto все още не е официално достъпно за България, но пак можете да го свалите.

OnStar

Дойде време и за услугата OnStar, която Opel предлага в България от 2016 г. Посредством бутон над огледалото за обратно виждане можете да се свържете с оператор, който е насреща с всякаква информация и помощ, от която може да се нуждаете по време на път.

Става въпрос за нещо като личен асистент, истински човек, който говори на български или на избрания за навигацията в колата език. От него можете да поискате помощ за автомобила, да получите навигация до най-близката бензиностанция и дори да запази хотелска стая вместо вас.

Opel Insignia и OnStar @ nixanbal.com

Подробностите за OnStar вижте във видеото по-горе...

Новият Golf 8 е първият модел на Volkswagen с пет хибридни версии

На 24 октомври в германския град Волфсбург Volkswagen представи новия Golf. Осмото поколение на модела, продаден в тираж над 35…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer