НачалоВидео ревюВИДЕО: Първа среща с LG Watch Sport и LG Watch Style

ВИДЕО: Първа среща с LG Watch Sport и LG Watch Style

2133
Написана от  nixanbal

На щанда на LG на Световния мобилен конгрес в Барселона успях да разгледам отблизо новите смартчасовници LG Watch Sport и LG Watch Style, които бяха представени няколко дни преди изложението и са първите модели с новата версия на платформата Android Wear 2.0. 

LG Watch Style

LG Watch Sport е с по-грубоват дизайн, има два допълнителни бутона, по-голям дисплей и по-голяма батерия. Вътре разполага с повече RAM (768 МВ), има GPS, LTE свързаност, пулсомер и високоговорител. 

Този модел е подходящ за хората, които водят активен начин на живот и искат да следят тренировките си и да имат постоянна връзка със света, докато например бягат в парка, без да взимат със себе си смартфона. Защото LTE връзката позволява на LG Watch Sport да работи като самостоятелно устройство, а високоговоритлят позволява да го използвате за разговори или дори да слушате музика.

Screen Shot 2017-03-01 at 1.36.56 PM copy

Двата екстра бутона могат да бъдат програмирани и да стартират избрани функции, а коронката служи за достъп и навигация из менюто.

Ценна новост за Android Wear 2.0 е добавеният директен достъп до Play Store, откъдето могат да бъдат сваляни още приложения - например любимият ми Spotify. 

LG Watch Style

Screen Shot 2017-03-01 at 1.34.57 PM copy

Watch Style е с коренно различен дизайн - много по-тънък, изчистен и като цяло фин модел. Попитах дали го целят директо в дамската аудитория, но момчето на щанда каза, че по-скоро зависи от случая - докато Sport е по-подходящ за фитнес и тренировки, Style пасва по-добре при вечеря в ресторант например.

Освен това важна подробност е, че при спортната версия не може да сменяте каишките (антената е в нея), докато при по-стилната има куп варианти за различен дизайн. 

style

При LG Watch Style липсва пулсомерът, GPS, LTE и говорителят, оперативната памет е по-малко (512 MB), както и батерията, но чипсетът е еднакъв и за двата модела - Snapdragon Wear 2100.

Очаквайте допълнителна информация за българската премиера и цени на LG Watch Sport и LG Watch Style.  

София става част от европейския хакатон на adidas

София е една от само четири спирки, през които ще премине европейският хакатон на adidas тази година. Столицата ни е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer