НачалоВидео ревюВИДЕО: Първа среща с Nokia 8 на IFA 2017

ВИДЕО: Първа среща с Nokia 8 на IFA 2017

3805
Написана от  nixanbal

Обявеният в средата на август топмодел Nokia 8 на HMD Global дефилира и на изложението IFA 2017 в Берлин, където успях да го видя за първи път на живо и да разгледам новата му камера. Всъщност HMD Global беше малко встрани от Messe Berlin, където HMD Global даде свободен достъп до телефона на журналисти и доста приятна обстановка за снимки и видео. Тъкмо там заснех и следващия клип, който се надявам да ви бъде интересен...

Акцентът при Nokia 8 е двойната му камера с оптика ZEISS, която разчита на 13 МР цветен и 13 МР монохромен сензор. Концепцията е доста сходна с тази при Huawei, като и тук можете да снимате и черно-бели снимки.

Nokia 8 @ nixanbal.com

Има и режим Live Bokeh, при който на фокус е обектът на преден план, а фонът се размазва. Има опция да регулирате нивото на блър за бекграунда, а дори да го промените след като вече сте направили снимката. 

Nokia 8 @ nixanbal.com

Видеозаписът също е важен при Nokia 8, тъй като освен 4к резолюция апаратът предлага към него и 360-градусово аудио с много високо качество. 

Nokia 8 @ nixanbal.com

Иначе апаратът има 5.3" Quad HD дисплей, чипсет Snapdragon 835, 4 GB RAM, 64 GB вградена памет + microSD слот и доста приятен алуминиев корпус, който харесах най-много в медния цвят от видеото.

Nokia 8 @ nixanbal.com

Операционната система е Android Nougat, но би трябвало скоро да бъде пуснат ъпдейт до Oreo, тъй като HMD Global разчитат на чист Android.

Nokia 8 @ nixanbal.com

Надявам се много скоро Nokia 8 да пристигне при мен за ревю, за да мога да тествам камерата му и да споделя с вас впечатления и снимки. 

Обявената за Европа цена на Nokia 8 е 599 евро. 

До Бургас и назад: Фоторазказ с Xiaomi Mi 8 и новото Renault Megane RS

Сядаш в ниските седалки, тялото ти се обгръща в солидната им прегръдка, завърташ ключа и чуваш ръмженето на фона на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer