НачалоВидео ревюВИДЕО: Първа среща със Sony Xperia XZ на IFA 2016

Nixanbal branding Orange

ВИДЕО: Първа среща със Sony Xperia XZ на IFA 2016

3147
Написана от  nixanbal

Xperia XZ е първият флагман в серията X на Sony, който предлага нов дизайн и подобрения в камерата, но като цяло ми се струва, че можем да го определим като подобрена версия на Xperia X Performance

Xperia XZ има променена визия с алуминиево тяло, за което японците са използвали устойчивия материал ALKALEIDO, добавящ повече блясък и премиум излъчване у апарата. Корпусът на модела е със заоблени страни и леко извит дисплей, а новост е начинът, по който горният и долният край сякаш са прерязани. За момент Xperia XZ може да ви заприлича на моделите Lumia от близкото минало. 

Иначе смартфонът запазва позиционирането на страничните бутони и потъналия скенер за пръстови отпечатъци, а под основната камера ще забележите някои новости сензори…

Sony XPERIA XZ @ nixanbal

Sony използва 23 МР сензор, който рекламира с т.нар. “тройно сензорна технология“. Това всъщност е обединение на познатия Exmor RS сензор с предикативен хибриден автофокус, новия за смартфоните на компанията лазерен автофокус и също новия RGBC-IR сензор, който прави автоматични настройки по баланса на бялото в снимките според околната светлина. Благодарение на тази тройна сензорна технология Sony обещава, че кадрите с Xperia XZ ще са без размазвания и движещи се обекти ще могат да бъдат улавяни в ясни изображения. 

Камерата на Xperia XZ има и нова 5-осова електронна стабилизация SteadyShot и записва 4k видео, което изненадващо не беше сред екстрите на нито един от досегашните модели в серията. 

Предната камера е 13 МР и има широк обхват от 90 градуса.

Sony XPERIA XZ @ nixanbal

Извън подобренията в камерата Xperia XZ предлага познатия от Xperia X Performance 5.2” Triluminos дисплей с Full HD резолюция, който отстъпва по гъстота на пикселите на конкуренцията, където отдавна е популярна Quad HD резолюцията. Въпреки по-малкото пиксели, истината е, че на живо дисплеят на XZ изглежда впечатляващо, но дали това няма да е проблем от маркетингова гледна точка - предстои да разберем. 

Sony XPERIA XZ @ nixanbal

Смартфонът има защита от прах и вода с IP68 сертификат, използва актуалния чипсет Snapdragon 820 и 3 GB RAM, има 32 GB вградена памет и microSD слот, зарежда се през USB Type-C порт и идва с 2900 mAh батерия с технология Qnovo за удължаване на общия й живот.  

Sony XPERIA XZ @ nixanbal

След всичко казано дотук става ясно, че Xperia XZ е по-добър от всички досегашни модели от серията X, но дали е конкурентен на най-високия клас, където са модели като Galaxy S7 и iPhone 7 - ще разберем, когато пристигне първата тестова бройка на апарата. Между другото - очаквам я всеки момент.

Sony XPERIA XZ @ nixanbal

Sony Xperia XZ ще бъде на българския пазар в началото на октомври и ще се продава за 1399 лв. или на по-ниски цени с договор. 

Мтел направи тотална промяна на тарифните си планове Мтел безкрай

Мтел направи пълна промяна на тарифните си планове Мтел безкрай, които вече не предлагат неограничени разговори към всички. Свободните разговори…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer