НачалоВидео ревюВИДЕО: Първа среща със Sony Xperia XZ1 Compact на IFA 2017

ВИДЕО: Първа среща със Sony Xperia XZ1 Compact на IFA 2017

3287
Написана от  nixanbal

Представеният на IFA 2017 смартфон Xperia XZ1 Compact на Sony е умалена, но не и опростена версия на флагмана им XZ1. Апаратът идва със същата камера, същия процесор и оперативна памет, а дори и батерията не е по-малка. След миналогодишния Xperia X Compact новият 4.6-инчов смартфон е завръщане на серията компактни устройства към премиум класа. 

Сред акцентите от спецификациите на Xperia XZ1 Compact е неговата 19 МР Motion Eye камера, която познаваме от Xperia XZ Premium. Тук са добавени две нови екстри - Predictive Smile и Autofocus Burst. 

Sony XPERIA XZ1 Compact @ nixanbal

Другата новост е функцията 3D Creator, която позволява да създавате 3D макети на различни обекти и след това има възможност за превръщането им във физически фигурки. 

Sony XPERIA XZ1 Compact @ nixanbal

Иначе апаратът има чипсет Snapdragon 835, 4 GB RAM, 32 GB вградена памет + microSD слот, 2700 mAh батерия и 4.6" HD екран. 

Sony XPERIA XZ1 Compact @ nixanbal

Тялото на XZ1 Compact е от едно цяло парче пластмаса с примеси от фибростъкло за повече устойчивост и по-премиум усещане, като горната и долната част са метални и имат функцията на антени. Иначе добрата новина е, че апаратът е и IP68 защитен от прах и вода. 

Sony XPERIA XZ1 Compact @ nixanbal

Xperia XZ1 Compact ще бъде на българския пазар в края на септември или в началото на октомври, а цената е около 1050-1100 лв. без договор. Ще се предлага в големите вериги за техника и за начало няма да има оферти с договор към оператор. 

Любопитното е, че във втората половина на септември ще започне кампания за предварителни поръчки на XZ1 и XZ1 Compact, като към първите бройки ще има подарък - новите безжични слушалки Sony h.ear on 2 Mini на стойност 449 лв.

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer