НачалоВидео ревюВИДЕО: Първи впечатления от iPhone 11 Pro

ВИДЕО: Първи впечатления от iPhone 11 Pro

4381
Написана от  nixanbal

iPhone 11 Pro се продава в България от 27 септември, като датата съвпадна със събитие на А1, на което успях да се сдобия с тестова бройка на апарата. Новият топмодел на Apple има по-мощен процесор, по-издръжлива батерия и значително по-способна камера, като много скоро ще ви предложа подробно ревю и коментар на всичко това в детайли. На следващите редове и във видеото по-горе обаче ще ви разкажа за впечатленията си от първите 3 дни, които прекарах с iPhone 11 Pro.

ДИЗАЙН

iPhone 11 Pro @ nixanbal

Първото нещо, за което исках да си поговорим в това видео, е дизайнът. При iPhone 11 Pro визията до голяма степен се припокрива с тази на iPhone X и iPhone XS, което означава, че тук отново имаме стоманена рамка - доста по-солидна от алуминиевата алтернатива при повечето други флагмани, както и стъклен гръб, за който Apple твърди, че е от най-здравото стъкло в смартфон досега. Интересното за този стъклен гръб е, че вече има матов завършек, който не позволява задържане на пръстови отпечатъци и между другото ми напомня Xperia Z5 отпреди няколко години. 

Оформлението на тройната камера е най-противоречивият елемент от дизайна на тазгодишните модели на Apple. За някои те наподобяват котлони, за други самобръсначка, но така или иначе всичко е въпрос на личен вкус и предпочитания, така че вие сами ще решите за себе си. Ако питате за моето мнение - аз по-скоро приветствам промяната, не смятам, че изглежда грозно и дори напротив - харесва ми.

Още повече обаче ми харесва, че квадратната плочка на камерите и задният панел са от едно цяло парче стъкло. Тъкмо подобни дребни неща правят впечатление и отличават изработката на един продукт от друг, смятам аз.

КАМЕРА

iPhone 11 Pro @ nixanbal

Тройната камера залага на три 12 МР сензора, като първият е стандартен, вторият служи за 2-кратно оптично приближение без загуба в качеството, а третият предлага супер широк обхват. Последният тип камери вече навлезе дори в средния клас смартфони с Android, но за моделите на Apple това е нещо ново и е активно промотирано в рекламните кампании за серията iPhone 11.

На първо четене бих казал, че снимките с iPhone 11 Pro са супер добри и изглеждат еднакво приятно и на екрана на телефона, и на лаптопа ми. Още по-хубавото е, че има коренна промяна спрямо досегашните модели iPhone и тук вече има доста способен нощен режим. Въпросният се включва автоматично при по-ниска осветеност, така че не е отделен режим на снимане, като при Huawei да речем, но резултатите с него са чудесни. При това все пак продължават да се придържат към реалността и не изкривяват твърде много естествените цветове.

Най-голямото предимство на iPhone 11 Pro обаче е видеозаписът, който е уау. Стабилизацията е наистина зашеметяваща и това успях да тествам при супер тежи условия - на офроуд разходка в покрайнините на Банско.

БАТЕРИЯ

iPhone 11 Pro @ nixanbal

Батерията е третата ключова тема, по която искам да споделя впечатления дори в този ранен материал. iPhone 11 Pro има капацитет на батерията от малко над 3000 mAh, което хич не звучи впечатляващо, но, както знаем, при продуктите на Apple, при които и хардуерът, и софтуерът са дело на един производител, нещата не са идентични с тези при Android. Тук тези около 3000 mAh всъщност осигуряват повече от цяло денонощие активно ползване на апарата, като до момента, за около 3 дни, ми се е налагало само едно презареждане. В следващите дни ще продължа да следя как се представя устройството, но първите впечатления от батерията му са значително по-добри спрямо предходните модели на Apple.

ЗАРЕЖДАНЕ

iPhone 11 Pro @ nixanbal

Така стигам до четвъртото важно нещо за iPhone 11 Pro, а именно зареждането. Смартфонът най-после идва със зарядно за бързо зареждане в комплекта, което все още е далеч зад тези на Android моделите, но за Apple крачката напред е осезаема и потребителите на iOS ще се зарадват на промените.

Въпросното 18W зарядно... да, чувам собствениците на Android да се смеят шумно... Та, въпросното 18W зарядно осигурява 50% заряд в рамките на 30 минути. Имайте предвид, че на тези по-бързи скорости могат да разчитат само собствениците на версиите Pro, докато iPhone 11 идва в пакет със старото 5W зарядно.

Между другото, безжичното зареждане все така е сред екстрите, но на този етап обърнато безжично зареждане не се поддържа, или поне не е активирано, въпреки че беше сред очакваните екстри.

PRO?

iPhone 11 Pro @ nixanbal

Списъкът от 5 неща, които искам да ви разкажа в първия си материал за iPhone 11 Pro, приключвам със самото име на смартфона. След няколко дни с устройството разбрах, че то наистина някак... не му пасва. Да, това е най-добрият iPhone до момента, с най-добрата камера, най-мощният процесор и по-добра батерия. Но всичко това е логичната стъпка в развитието на устройството и няма нито една открояваща се нова функция, която да защити новото име.

В другите продуктови категории на Apple добавката Pro подсказва, че това е инструмент за по-сложни задачи, каквито изискват професионалистите в различни сфери. Тук не просто липсват такива супер иновативни и отличаващи смартфона възможности, но има и озадачаващи решения, като например едва 64 GB памет в базовата версия.

Разбира се, не си струва да отделяме твърде много внимание на едното име, но ми се искаше да го отбележа в списъка с първите ми впечатления от модела. А и дори няма да започвам темата колко неловко звучи наименуванието на по-голямата версия iPhone 11 Pro Max.

 

Така приключвам този материал. iPhone 11 Pro наистина е едно от най-вълнуващите устройства на пазара в момента, при това не само за досегашните собственици на модел с марката. Телефонът на Apple тази година направи важна крачка напред в развитието на камерата си, която го върна обратно в челните фотографски класации, а ключови подобрения по процесора, батерията и зареждането го правят още по-ценен инструмент в ръцете на потребителите.

Да, iPhone 11 Pro е абсолютно достойна алтернатива на топмоделите с Android на пазара, но дали вие ще предпочетете лагера на Apple пред този на Google - зависи изцяло от личните ви нужди и предпочитания. В детайлното видео ревю на апарата, което се задава до няколко дни, ще ви разкажа още от впечатленията си за iPhone 11 Pro и ще се опитам да ви помогна сами да вземете решението си.

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer