Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниВидео: Представяне на кафеавтомата Saeco Incanto

Видео: Представяне на кафеавтомата Saeco Incanto

7473
Написана от  nixanbal 31 октомври 2016
Видео: Представяне на кафеавтомата Saeco Incanto

От Twitter и Instagram вероятно вече сте подочули, че в последните седмици използвам кафеавтомат Saeco Incanto и ви казвам добро утро със снимка на гореща чаша от току-що смляно кафе. И понеже вече заваляха въпроси, а и защото в тази машина има не по-малко технологии, отколкото в пилотния епизод на "Западен свят", реших, че е време за детайлно ревю.

Saeco Incanto зае мястото на досегашните ми две кафемашини - стандартен модел за еспресо от мляно кафе и такъв с капсули. ОК, за второто бих отнесъл критика от всеки професионален бариста, но досега това беше моят вариант за достъпна автоматизирана кафемашина, пък ако ще и за сметка на вкусовите качества на напитките.

На практика кафеавтоматът Saeco събира най-ценното от тези два свята - предлага истински качествено кафе и не изисква почти никаква намеса от ваша страна, за да го получите. Ето какви са допълнителните екстри обаче...

Saeco Incanto

Saeco Incanto има тяло от неръждаема стомана. Върху предната част са контролните бутони за различните кафе-напитки, контейнерът с мляко и дисплеят, а горната част е с две отделения - за вода и за кафе на зърна.

Точно така, в машината се поставя кафе на зърна, а тя автоматично го смила на момента, щом изберете какво кафе ще пиете днес. Ясно е, че току-що смляното кафе дава повече аромат и по-богат вкус, а за да не бъдат повлияни те по пътя си до чашата, мелачките са изцяло керамични. Според професионалистите керамичният материал предотвратява прегряването и прегорелия вкус на кафето.

Saeco Incanto

Имайте предвид, че контейнерът за кафе събира 250 грама, а този за вода - 1.8 литра, като в него е и AquaClean филтърът. Въпросният филтър пречиства водата, което отново е в името на оригинален и качествен вкус на кафето, а и предпазва вътрешните части на машината.

Saeco Incanto прави еспресо, еспресо лунго (дълго), капучино и лате макиато. Има опция да си пуснете само горещо мляко или вода. А ако понякога предпочитате безкофеиново кафе - има опция и за еспресо от мляно кафе.

Saeco Incanto

В настройките можете да посочите колко силен вкус предпочитате, колко едро да бъде смляно кафето, колко гореща да бъде напитката и какъв да бъде обемът й, което е полезно, ако си имате любима чаша.

Напитките, които включват мляко, се приготвят също само с натискане на едно копче. А интересен трик е, че двойно натискане на бутон пуска две дози, за да приготвите две чаши едновременно.

Saeco Incanto

И понеже в студените сутрини на никого не му се чака край кафемашината, докато загрее, особено когато тя претендира да е по-интелигентна - при Saeco това става за секунди. За секунди се случва и процесът по самопочистване на тръбите за кафе и мляко - задължителна рутина след всяко ползване.

Saeco Incanto

Ако контейнерите с кафе, мляко и вода са празни, ще получите сигнализация върху дисплея. Нуждата от почистване на подложната тавичка с вода и отпадъчното кафе също се индикира на екрана, а това става по лесен начин, но преди това със сигурност ще трябва да прочетете инструкциите за употреба. Признавам си, че това е първото технологично устройство, чиято книжка с упътване изчетох от-до.

Да, технологиите навлизат все по-сериозно в ежедневието ни и стават част от него и чрез уредите, които доскоро приемахме за по-скоро скучни машини с едно единствено предназначение. Saeco Incanto обещава да промени начина, по който пиете и мислите за кафето. А много скоро очаквам този кафеавтомат и още куп други устройства в дома да се превърнат в част от Интернет на нещата (IoT), които ще се управляват в мрежите от пето поколение (5G).

Повече инфо за машината на този линк в сайта й.

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer