НачалоВидео ревюВИДЕО: Philips 55OLED903 със звук от Bowers & Wilkins

ВИДЕО: Philips 55OLED903 със звук от Bowers & Wilkins

5227
Написана от  nixanbal

Какво ще кажете за огромен OLED телевизор с 4k резолюция и с вградени говорители, разработка на именитите Bowers & Wilkins? Предлагам ви да задържите отговора си, докато изгледате следващото видео, в което ще ви представя новия премиум модел на Philips, комбинация тъкмо от тези ключови характеристики...

От няколко дни използвам модела на Philips 55OLED903 у дома и дойде време да ви разкажа за впечатленията си от картината, звука, тристранния Ambilight и защо не - дизайна, който става все по-важен за производителите на телевизори.

Започвам с това, че използвам телевизори на Philips от години - повече от 10 - така че бих казал, че познавам продуктите с тази марка. Това обаче е първият OLED екран, който влиза в хола ми, първият толкова голям диагонал и първият с акцент върху вградената озвучителна система. Така че, веднага щом ми докараха телевизора, го извадих от кашона, включих го в контакта, свързах го към Wi-Fi-я и пуснах няколко музикални парчета.

Реакцията ми беше "уау" за богатия звук и ударните баси и второ "уау" за ярките цветове и дълбокото черно. Да, преходът към OLED технологията в портфолиото висок клас телевизори на Philips определено носи осезаема промяна в образа и бих казал, че е много смислен ъпгрейд, ако планирате такъв. Но повече за картината - след малко.

Philips 55OLED903 TV + Bowers&Wilkins @ nixanbal

Моделът Philips 903 ми беше интересен заради точно това партньорство между TP Vision, компанията зад телевизорите с тази марка, и британския бранд Bowers & Wilkins. Вероятно сте запознати с това име, но ще ви кажа, че за мен то е свързано с многобройни статии от миналото, в които пишех за хай-енд говорителите им и само мечтаех някой ден да притежавам.

Е, 2018-а е и ето че това е годината, в която Bowers & Wilkins влязоха у дома. Само за седмица, но все пак.

Та, в партньорство със същите тези аудио експерти TP Vision са си поставили задачата да създадат оптимално добър звук от вградени в телевизора говорители. И така се е получил този модел, който е само първият от обявеното като дългосрочно сътрудничеството между двете компании.

Звукът от разположените под и зад екрана говорители привлече вниманието на всеки, който успя да погледа послуша телевизия вкъщи по време на тестовия период. Последния уикенд всъщност имахме няколко часа, в които превъртахме любими парчета в YouTube, само за да чуем как ще звучат през този телевизор. Аудио системата е 2.1-канална и с 50 W обща мощност, което може да не конкурира отделно озвучително оборудване, но като за вградено в телевизора решение, което не изисква инсталация на никакви въшни колони, е просто отлично. Спрямо стария ми телевизор Philips със стандартни говорители при модела с B&W се отличава много по-богато звучене, гласът се чува по различен начин, а солидните баси отекваха из целия апартамент.

Philips 55OLED903 TV + Bowers&Wilkins @ nixanbal

Връщам се на OLED панела и качеството на картината. Тази технология става все по-популярна и при смартфоните, и при екраните на телевизорите, като предимствата й са основно по-наситените цветове и по-черното черно. Въпросното черно ще ви впечатли още при стартирането на телевизора, когато видите анимацията на платформата Android, но най-сериозно го оцених при гледането на мрачни сериали и филми за супергерои през HBO Go и Netflix.

За последната услуга дори има централно разположен бутон върху едното дистанционно на телевизора. От другата му страна пък е пълноформатна QWERTY клавиатура за по-удобно писане при браузване да речем. В комплекта има и второ дистанционно, което е със съвсем различен, много семпъл дизайн, и което използвах повече, когато разцъквах смарт тв функциите на модела или за гласово търсене в YouTube, достъпнo също чрез отделен бутон.

Philips 55OLED903 TV + Bowers&Wilkins @ nixanbal

TV Vision се гордее с новия си процесор Philips P5, който е отговорен за по-качествения образ, тъй като минимизира шума, подобрява детайлите и прави сцените с движещи се обекти по-плавни. Телевизорът поддържа HDR+ съдържание, а освен това има възможност да подобрява SDR образ, какъвто ще гледате в повечето случаи.

Philips 55OLED903 TV + Bowers&Wilkins @ nixanbal

Черешката на тортата обаче е Ambilight. Преминаващите през трите страни на задния панел на телевизора LED светлинки греят в синхрон с цветовете на образа и създават усещането за по-голям екран, отразявайки се върху стената отзад. Идеята е по този начин да се потопите по-сериозно в случващото се на дисплея, а освен това важно предимство е, че подсветката щади очите ви, защото озарява цялата стая и погледът ви не е фокусиран върху един светещ в мрака правоъгълник. Истината е, че мога да ви разказвам много за Ambilight, но единственият начин да ми повярвате и да усетите смисъла от нея е да погледате телевизия с тази екстра.

Споменах, че телевизорът се базира на Android TV, което дава достъп до няколко ценни вградени приложения - YouTube, Netflix и Spotify, да речем, но също така позволява да свалите допълнително съдържание - игри и други добавки - от Google Play Store. Заради новия процесор навигацията в интерфейса на Android TV е станала значително по-пъргава, което беше проблем при първите модели с нея.

Philips 55OLED903 TV + Bowers&Wilkins @ nixanbal

Приключвам това видео с темата за дизайна, който може да е субективно понятие, но в случая с Philips OLED 903 нещата са доста ясни. Визията на телевизора е изключително семпла, екранът е с фини рамки и впечатляващо тънък профил, озвучителният модул на B&W и дискретните, но ефектни крачета пък му придават все пак нужния елемент на разпознаваемост и индивидуалност.

Под чертата ще кажа, че седмицата, която прекарах с този модел в хола си, ми беше изключително приятна и ме накара да изгледам няколко филма и епизода от любимите сериали, които отдавна отлагах. Картината на OLED панела с 4к резолюция е очаквано добра, особено когато източникът е с Full HD или по-високо качество, но истинският коз на този телевизор е озвучителната система, която ще ви развълнува повече от всичките 8 милиона пиксела.

Ако все пак аудио оформлението не е водещо при избора на телевизор, в следващото видео ще ви разкажа за почти идентичен с този модел, с който ще спестите и няколко стотин лева.

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer