НачалоВидео ревюВИДЕО: Представяне на Philips SoundBar TAPB603/10

ВИДЕО: Представяне на Philips SoundBar TAPB603/10

1452
Написана от  nixanbal

Наскоро ви разказах за един от най-актуалните телевизори с марката Philips и ви споделих, че имах възможност да го използвам заедно с нова озвучителна система от същата компания. Това беше саундбарът TAPB603/10 с Dolby Atmos поддръжка, който излезе успоредно на българския пазар, за да предложи лесен и ефективен начин за подобряване на аудио изживяването при гледане на филми у дома.

Започвам с това, че системата се състои от два компонента - централен високоговорител и субуфер, като общата изходна мощност е 320 W, 200 W за основната част и 120 W за субуфера. Субуферът между другото е безжичен, т.е. не му е нужен кабел за комуникация с останалата част на системата, а единствено да бъде включен в захранването. Това позволява повече свобода на инсталация, като по предписание на производителя е добре да бъде поне на метър встрани от централния говорител.

Philips SoundBar TAPB603/10

Дизайнът е супер обран и бих казал доста приятен, като едва ли бихте имали проблем с това да пасне на интериора във всекидневната или друго помещение. Въпреки че най-лесното решение е просто да поставите системата под телевизора, стига той да е на достатъчно високи крачета, така че тя да не пречи на екрана, има опция да инсталирате основното тяло и на стената. Това би било удачно най-вече, ако и самият ви телевизор е окачен.

Субуферът, разбира се, остава на земята, осигурявайки мощното басово звучене, което бихме искали от филмовите екшън сцени.

Philips SoundBar TAPB603/10

В комплекта влиза и приятно малко дистанционно, с което да управлявате всички основни възможности на саундбара. Отстрани на централния говорител обаче също има няколко бутона за целта, а конекторите са скрити на гърба му. Там ще откриете цифров оптичен вход, два HMDI входа и един HDMI изход, пълноразмерен USB аудио вход и 3.5 мм жак.

Една от приятните екстри е и възможността за Bluetooth връзка например със смартфона, от който често пусках музиката си в Spotify, така че да я слушам при много по-добро качество и сила, отколкото предлага домашният ми говорител на Google.

Philips SoundBar TAPB603/10

След седмицата, която изкарах с този саундбар у дома, бих казал, че той може изцяло да промени звука от телевизора ви и въобще цялото изживяване от гледането на филми и сериали. Благодарение на Dolby Atmos това решение на Philips ще ви потопи във висококачествено аудио, идващо от различни страни, а вие ще усещате звука много по-обемен и богат. Може би най-смисленото за мен е, че саундбарът се инсталира изключително лесно и не изисква да оплетете в кабели цялата си стая.

Разбира се, цената също е фактор, който трябва да обмислите, като към момента на създаване на това ревю тя е около 750 лв.

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer