НачалоВидео ревюВИДЕО: Премиера на Honor 8X + разопаковане

ВИДЕО: Премиера на Honor 8X + разопаковане

7081
Написана от  nixanbal

На 11 октомври в Прага се състоя регионалната премиера на Honor 8X - нов смартфон от подбранда на Huawei, който е позициониран в средния клас и предлага красив дизайн и приятен списък екстри на атрактивна цена.

Имах възможността да присъствам на събитието, след което получихме бройки за ревю на модела, така че много скоро ще ви предложа и детайлно видео с впечатления от работата ми с него. Още сега обаче искам да ви покажа какво има в кутията на Honor 8X, както и кои са акцентите от списъка му със спецификации...

Започваме разопаковането на синьо-зелената кутия, която всъщност подсказва, че апаратът е позициониран в средния, а не в по-високия ценови сегмент. За по-скъпите си устройства Honor, точно както и Huawei, използва бели кутии.

Повдигаме капака и отдолу директно ни посреща самият телефон, който е в изключително красив червен цвят. Honor 8X ще се предлага още в черно и синьо. Засега обаче го оставям настрани и продължавам нататък...

В хартиеното отделение са скрити силиконов протектор за смартфона, няколко от обичайните книжки, които никой никога не разлиства, както и иглата за изваждане на SIM слота. Тук ще спомена, че Honor 8X ще се предлага в България с двоен nanoSIM слот + трето гнездо за microSD карта.

Най-отдолу в кутията е зарядното и кабелът за него. За съжаление конекторът е microUSB, а не от новия Type-C стандарт, но явно това е един от компромисите за по-ниската цена.

Honor 8X

Honor 8X Honor 8X

Ето го и самия Honor 8X. Тялото му е комбинация от стъклен гръб от 15 слоя стъкло по думите на производителя и метална рамка, които са в един цвят - в случая червен. Задната част е хоризонтално разделена на две зони сякаш с различна текстура. Всъщност целият панел е гладък и отразява ефектно светлината, но въпросното решение придава някаква индивидуалност на модела.

Тук е двойната основна камера, както и скенерът за пръстови отпечатъци.

Лицевата част на Honor 8X е заета от огромен 6.5" дисплей с Full HD+ резолюция и ноч, като интересното е, че и брадичката е почти изчезнала. Това е било възможно благодарение на нов дизайн на антената, стана ясно от презентацията в Прага.

Отдолу е споменатият microUSB порт и 3.5 мм жак за слушалки, както и говорителят.

Honor 8X

Стана дума за двойната камера. Тя няма логото Leica, но пък се заиграва с фразата изкуствен интелект, който помага за автоматично разпознаване на сцената и промяна настройките спрямо нея. Режимът AI лесно може да се включи и изключи от бързите настройки на интерфейса.

Honor 8X разчита на 20 МР основен сензор с бленда f/1.8 и 2 МР спомагателен сезнор за измерване дълбочината в кадъра и създаване на ефектни портрети с размазан фон.

Предната камера е 16 МР и също използва изкуствен интелект за по-добри селфита.

Honor 8X

Като конфигурация смартфонът се базира на чипсета Kirin 710, 4 GB RAM и 64 или 128 GB вградена памет. Батерията е с капацитет 3750 mAh, а операционната система Android 8.1 Oreo е покрита от фирмения интерфейс EMUI 8.2, какъвто познаваме от моделите Huawei.

Honor 8X

След премиерата в Пражкия замък в Златна Прага Honor 8X ще излезе в България на 19 октомври и ще се продава за 599 лв. за версията с 4 GB RAM и 64 GB вградена памет.

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer