НачалоВидео ревюВИДЕО: Премиера на Samsung Galaxy Z Flip

ВИДЕО: Премиера на Samsung Galaxy Z Flip

3414
Написана от  nixanbal

Време е за първото видео от срещата ми с Galaxy Z Flip - новият смартфон със сгъваем дисплей на Samsung, който има различен подход към тази технология и е насочен към съвсем различна аудитория. Все още не знам дали и кога ще мога да го получа за детайлно ревю, но сега ви предлагам по-горното видео с първи впечатления и бърз оглед на основните характеристики и сгъваемия екран. 

Galaxy Z Flip има 6.7" Dynamic AMOLED дисплей с Full HD+ резолюция и за разлика от останалите обявени досега сгъваеми телефони има фин стъклен слой. Знаете, че при останалите имаме фолио, което е по-лесно за драскане. Тук имаме стъкло, което действително се усеща малко повече като нормален дисплей, без да се огъва или потъва. Но въпреки това виждате, че имаме лека бразда през екрана - там, където се сгъва той. Това все още се вижда и усеща, когато движите пръст през екрана.

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Този голям дисплей е основният, но отпред на капачето имаме допълнителен с много малки размери и диагонал от 1.1". Т.нар. Cover Screen има AMOLED панел и не много висока резолюция, но е достатъчен, за да проверите часа на него, да следите известията си или дори да приемете обаждане. А можете и да се виждате, когато си правите селфита със затворен телефон или пък човекът, който снимате, да вижда себе си, така че да е доволен как е излязъл на снимката.

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Galaxy Z Flip има две 12 МР камери, така че тук нямаме скандалната 108 МР резолюция от Galaxy S20 Ultra. Основната камера е с оптична стабилизация, а втората има супер широк обхват. Пренесена е обаче една от екстрите на S20 - на български я наричат "Еднократно снимане" или Single Take Mode. При нея просто натискате веднъж за снимка, движите телефона десет секунди и след това получавате цял куп снимки и видеоклипове, заснети с всички камери. Е, в случая само с две.

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Иначе апаратът се базира на миналогодишния премиум чипсет на Qualcomm, има 8 GB RAM и 256 GB вградена памет, но няма microSD слот. Интересното е, че идва с eSIM, а не стандартна SIM карта, така че ще бъде любопитно да видим кой оператор ще го продава у нас, тъй като засега само А1 са обявили, че предлагат eSIM. Надявам се скоро новият стандарт да бъде въведен при всички наши оператори, защото се задават все повече телефони с него.

Другото интересно - батерията е разделена на две части в двете части на корпуса. Има общ капацитет 3300 mAh, което не е много за съвременните стандарти, така че да видим дали ще издържа достатъчно поне за цял ден ползване. Може би малкият външен екран ще спестява някои отваряния и ще спомогне батерията да се пести.

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Имаме USB Type C, нямаме 3.5 мм жак за слушалки, няма защита от прах и вода. Между другото интересното е, че тази панта държи дисплея доста стабилно и можете да го прегънете в какъвто искате ъгъл, като има приложения, които поддържат този двоен режим. Това означава, че когато сгънете екрана и стартирате камерата - тя автоматично ще се раздели на две части. Това е подходящо, когато правите таймлапс и оставите телефона някъде или си правите селфи и оставите апарата на разстояние.

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

А пантата между другото е интересна, защото Samsung са се поучили от първия си сгъваем Galaxy Fold и тук и от двете страни на тази панта има някакви леки реснички, като влакна, които при всяко отваряне и затваряне почистват тази повърхност, така че да няма прашинки и други частици, които биха могли да нарушат механизма и да повредят дисплея.

И така, това беше накратко първата ми среща с Galaxy Z Flip. Очакваме го в България от 21 февруари на цена 2899 лв., като ще се предлага в този черен цвят и в лилалво. Обявиха и златен цвят, но на този етап той няма да е наличен у нас.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer