НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Huawei Y7 Prime

ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Huawei Y7 Prime

4368
Написана от  nixanbal

Серията смартфони Huawei Y вече е налична на българския пазар и е представена тук от три модела, всички позиционирани в сравнително достъпния ценови сегмент. В следващото видео ви предлагам първи поглед към Huawei Y7 Prime, както и разопаковане на търговския му комплект.

Huawei Y7 Prime идва в характерната за марката бяла кутия, върху която са изобразени акценти от характеристиките на модела. Под капака директно ни посреща самият телефон. Под него е иглата за изваждане на SIM слота, след което идва комплектът книжки с инструкции за бърз старт и отдолу е зарядното. Разбира се, разделено е на основна част и на USB кабел, който не е Type-C, а microUSB.

Huawei Y7 Prime @ nixanbal.com

Смартфонът идва с огромен 5.99" IPS LCD дисплей, който има издължена форма с пропорции 18 към 9, сравнително тънки рамки и HD+ резолюция. По-скромната резолюция всъщност издава и по-ниския ценови клас на устройството, който обаче не личи по външния му вид.

Huawei Y7 Prime @ nixanbal.com

Защото Huawei Y7 Prime изглежда съвсем прилично - има бляскав заден панел и изглеждаща като метална рамка, макар че всъщност е изцяло пластмасов. Отдолу е портът за зареждане, който е от стария стандарт microUSB, както и 3.5 мм жак за слушалки. Върху задния панел е двойната основна камера, както и скенерът за пръстови отпечатъци. Цветът между другото напомня синьото на серията P20.

Huawei Y7 Prime @ nixanbal.com

Като конфигурация Huawei Y7 Prime се базира на чипсет Snapdragon 450, има 3 GB RAM, 32 GB вградена памет + microSD слот. Батерията е с капацитет 3000 mAh и не се поддържа бързо зареждане.

Колкото до камерите - задната е с 13 МР основен сензор с бленда f/2.2, а до него има 2 МР сензор за измерване дълбочината в кадъра. Идеята е да се постига по-добър ефект боке с размазан фон - например при портрети. Предната камера е 8 МР, като и тя, и основната записват Full HD видео при 30 к/с.

Huawei Y7 Prime @ nixanbal.com

Huawei Y7 Prime идва с Android 8.0 Oreo, покрит от фирмения интерфейс EMUI 8.0. Апаратът има два nanoSIM слота и допълнително microSD слот, така че няма да се налага да избирате между втора SIM и карта памет.

Huawei Y7 Prime @ nixanbal.com

Цената на телефона без договор в момента е около 350 лв.

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer