НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Nokia 8.1

ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Nokia 8.1

4233
Написана от  nixanbal

След като беше обявен през декември днес Nokia 8.1 вече се предлага на българския пазар, а у мен е тестова бройка на модела. Новият апарат с двойна камера и HDR дисплей на HMD Global скоро ще има детайлно ревю в nixanbal.com, но преди това ви предлагам бързо разопаковане и преглед на някои ключови негови функции.

Nokia 8.1 идва като продължение на Nokia 8, но всъщност е позициониран малко по-надолу. Това, струва ми се, е с цел производителят да направи по-сериозно разграничение между тази серия и очаквания премиум флагман Nokia 9.

Nokia 8.1 @ nixanbal.com

Новият Nokia 8.1 разполага с 6.18" Full HD+ IPS LCD дисплей с HDR поддръжка, използва чипсет Snapdragon 710, 4 GB RAM, 64 GB вградена памет + microSD слот. Батерията е с капацитет 3500 mAh, зарежда се с 18 W зарядно през USB Type-C порт, а жакът за слушалки не е премахнат. 

Nokia 8.1 @ nixanbal.com

Апаратът има двойна основна камера с оптика ZEISS, 12 MP + 13 MP сензори и оптична стабилизация. Записва 4k видео с Nokia OZO аудио, а селфи камерата е с 20 МР резолюция, разчита на AI за по-добри портрети и има технология за обединяване на 4 пиксела в 1, така че да е адекватна и при ниска осветеност. 

Nokia 8.1 @ nixanbal.com

Nokia 8.1 се продава у нас на цена около 749 лв. без договор.

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer