НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Razer Phone

ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Razer Phone

2066
Написана от  nixanbal

Популярният геймърски бранд Razer представи първия си смартфон в края на 2017 г., а днес той вече е на българския пазар. Razer Phone има някои ключови характеристики, които го превръщат в отлично оръжие в мобилните игри, а в следващото видео ще ви разкажа за някои от тях и ще направим бързо разопаковане, защото в комплекта на телефона има някои интересни екстри.

Razer Phone вече се продава в България благодарение на партньорството на марката с ozone.bg, от които е и моята бройка за ревю. А сред операторите засега апаратът е наличен с договор към Мтел

И така - да започваме с ънбоксинга...

Още с отварянето на кутията ни посреща писмо от шефа на Razer, в което ни приветства в света на марката и посочва някои от ключовите качества на апарата. Очаквах малко по-личен текст, но и това е приятна идея.

Под този лист е самият Razer Phone, който изненадва със солидно тегло и сериозни размери, а на какво се дължат те ще стане дума по-нататък.

Razer Phone @ nixanbal.com

Следват аксесоарите към телефона, които са разпределени в няколко по-малки кутии.

В първата от тях ще откриете вероятно най-яката игла за изваждане на слота за SIM картата, инструкции за бързо стартиране на Razer Phone и два стикера с логото на производителя, каквито между другото идват и с продуктите на Apple.

Следващата кутийка е малко по-интересна - тук е преходникът от USB Type-C към 3.5 мм жак за слушалки. Да, Razer Phone няма стандартен вход за слушалки, но идва с THX сертифициран преходник, който има собствен 24-битов цифрово-аналогов преобразувател или т.нар. DAC за по-качествен и силен звук със стандартни жични слушалки.

Razer Phone @ nixanbal.com

Следва USB Type-C кабелът, който е доста здрав и с текстилно мрежесто покритие за допълнителна устойчивост. Интересното е, че и двата края са Type-C, което мисля, че виждам за първи път.

И стигаме до последната кутийка, в която е основната част от зарядното. Благодарение на него Razer Phone е първият смартфон в света, който поддържа бързо зареждане Quick Charge 4.0+ на Qualcomm.

Razer Phone @ nixanbal.com

И така - това е първият смартфон на Razer и първият съвременен модел, прицелващ се в точно определена аудитория - геймърите.

За тези потребители Razer Phone предлага щедър 5.7" IGZO LCD дисплей с висока резолюция (QuadHD), който производителят нарича UltraMotion. Този път не става дума за нищо незначещо търговско название, а за име, указващо високата опреснителна честота на дисплея от 120 Hz. Това означава, че движенията по екрана ще се случват по-плавно и без размазване, което е особено важно при игрите.

Друга ключова екстра за Razer Phone са предните стерео високоговорители - всеки със собствен усилвател и поддръжка на Dolby Atmos звук. Действително саунефектите в игрите звучат внушително - и като сила, и като качество и обем на звука.

Има и удобна настройка за звука според ситуацията - филм, музика, игри и т.н.

Razer Phone @ nixanbal.com

Колкото до конфигурацията - тя се базира на премиум чипсета, но от миналата 2017 г. Snapdragon 835 и цели 8 GB RAM, които би трябвало да угодят и на най-тежките игри. Вградената памет е 64 GB, а има и microSD слот.

Батерията е последното нещо, което ще спомена в това видео с разопаковане и първи впечатления. Тя е изключително важна за смартфон, претендиращ да е геймърски, така че капацитетът от цели 4000 mAh звучи очаквано добре. В детайлното ревю ще ви разкажа и колко време живот осигурява тя.

Сред останалите ключови характеристики на Razer Phone са двойната 12 МР основна камера, която осигурява 2-кратно приближение без загуба в качеството; удобната форма за комфортна игра; най-новата технология за бързо зареждане на Qualcomm и други.

Razer Phone @ nixanbal.com

Очаквайте детайлното ревю на Razer Phone в nixanbal.com.

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer