НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Xiaomi Mi 8

ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Xiaomi Mi 8

4575
Написана от  nixanbal

Здравейте, вие гледате новото видео от nixanbal, в което на фокус е флагманът на Xiaomi - Mi 8. Устройството предлага премиум списък спецификации и някои особено ценни екстри, като в същото време цената му е значително по-надолу от тази на повечето актуални топмодели. Mi 8 много скоро ще има детайлно видео ревю в nixanbal.com, но дотогава ви предлагам да надникнем какво има в кутията му и да хвърлим бърз поглед към дизайна и основните му характеристики...

Разопаковането започва с първата кутийка, в която има кратко хартиено ръководство за употреба, полупрозрачен тъмносив силиконов калъф и така ценния за мнозина преходник от USB Type-C към 3.5 мм аудиовход, който е необходим, ако искате да използвате старите си жични слушалки, защото телефонът няма стандартен жак. Тук е и иглата за изваждане на двата nanoSIM слота. Най-отдолу в кутията е USB Type-C кабелът, както и основната част на зарядното, поддържаща бързо зареждане.

Xiaomi Mi 8 @ nixanbal

Xiaomi Mi 8 е продължение на миналогодишния Mi 6, а моделът 7 е пропуснат, защото тази година компанията празнува 8-мия си рожден ден и изглежда е решила да изравни номерацията на флагманите си със своята история. А и винаги могат да кажат, че промените в Mi 8 са толкова значими, че е било редно да се прескочи една цифра.

Xiaomi Mi 8 @ nixanbal

Дизайнът на новия модел е в познатата и предпочитана от повечето производители комбинация от метална рамка и стъклен гръб, като в случая стъклото е извито към всички страни на алуминия и създава приятно усещане, когато легне в дланта.

Важен акцент от външния вид на Mi 8 е дисплеят, който е с 6.21" диагонал, издължена форма и Full HD+ резолюция, а сериозна промяна спрямо миналогодишния Mi 6 е AMOLED панелът. О, има и ноч, разбира се.

Камерата е двойна и залага на 12 МР основен сензор с големи пиксели, с бленда f/1.8 и оптична стабилизация + 12 МР допълнителен с телеобектив за 2-кратен оптичен зуум и ефектни портретни снимки. Всъщност Xiaomi Mi 8 получи много висока оценка от DxOMark, затова през следващите дни ще снимам много с него, за да мога в детайлното видео ревю да ви разкажа и за своите впечатления от кадрите и да ви покажа всъщност какво съм заснел.

Xiaomi Mi 8 @ nixanbal

Под капака са заложени премиум чипсетът на Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM и 64 или 128 GB вградена памет. Да, звучи добре и на първо четене апаратът се усеща светкавично бърз.

Xiaomi Mi 8 @ nixanbal

Android 8.1 Oreo тук е зарит под фирмения интерфейс MIUI версия 9, като в настройките ще откриете доста опции за модификация и допълнителни екстри.

Това беше разопаковане и моята първа среща с Xiaomi Mi 8. Очаквайте скоро в nixanbal пълното ревю на апарата с повече впечатления от работата ми с него, от живота на батерията и камерата.

Смартфоните на Xiaomi се предлагат официално в България през официалния дистрибутор на марката у нас - Солитрон, който е посочен и в сайта на производителя - цък

Huawei Mate X е първият 5G смартфон със сгъваем OLED дисплей

Както обеща преди няколко дни Huawei отбеляза присъствието си на Световния мобилен конгрес с голяма премиера. Всъщност няколко, но най-вълнуващото…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer